Прочитај ми чланак

ОТКАЗУЈЕ СЕ ЕУРО 2016? Терористи су убили фудбал!

0

euro-2016-francuska-pariz-fudbal-evropsko-prvenstvo-otkazivanje-strah-ter-1447555465-784657

Једна од мета терористичких напада у Паризу била је фудбалска утакмица између Француске и Немачке (2:0), која је одиграна пред 80.000 људи. Бомба је експлодирала испред стадиона и усмртила троје људи и престравила све остале у објекту.

Увод у ужас

Дан после увелико се прича о отказивању Европског првенства у фудбалу које би требало да се одигра следеће године у десет француских градова.

Снажна детонација која је одјекнула током меча испред Стад де Франса била је само увод у невиђени страх који се увукао у кости 80.000 гледалаца и свих актера меча. Тек кад је судија означио крај утакмице, сви су почели да буду свесни шта се дешава. Публика је сишла на терен како би била безбедн(иј)а, док су играчи отишли у свлачионице, а потом и собе које се налазе на самом стадиону. Због безбедности фудбалери су морали ту да преноће.

– Свет је потпуно с.ебан – није скривао очај Матс Хумелс, фудбалер Немачке.
Актери меча у Паризу остали су у потпуном шоку.

УЕФА забринута

– Уплашени смо, код играча су се видели велика несигурност и страх. Одмах су узимали мобилне телефоне како би се јавили члановима породице и информисали се шта се дешава у граду – рекао је Оливер Бироф, менаџер репрезентације Немачке.

Први човек француског фудбала Ноел ле Гре отворено је говорио о могућности да се откаже Еуро 2016.

– Предузели смо велике мере безбедности, али и поред тога терористи у сваком тренутку могу да нас нападну. Били смо забринути за Европско првенство, а сада је брига још већа – поручио је председник ФСФ.

Из УЕФА још није било коментара на тему премештања ЕП из Француске или чак и његовог одлагања, што се јуче у светским медијима помињало као могућност ако се остваре претње ИСИС о новим нападима. Челници европског фудбала издали су саопштење у којем констатују тугу и забринутост због терористичког напада.

– Све утакмице баража за Еуро почеће минутом ћутања, на тај начин желимо да искажемо подршку и солидарност с Француском – написали су из УЕФА.

Извор: Курир