Прочитај ми чланак

ОСТВАРУЈУ СЕ ЦРНЕ СЛУТЊЕ: Србија без НБА узданице на Еуробаскету

0

Иако је до почетка Еуробаскета остало још два и по месеца, изгледа да већ сада Александар Ђорђевић мора да се окрене другим опцијама.

Олимпијске игре прошле су врло успешно за селекцију Србије освајањем сребрне медаље, и поред изостанка Немање Бјелице и Бобана Марјановића. Сада ће селектор Александар Ђорђевић највероватније морати да примени сличан рецепт, макар на позицији ‘четири’, пошто ни овог пута неће имати на располагању крилног центра Минесоте Тимбервулфс.

Како је пренео новинар ЕСПН-а, Дарен Волфсон, уско упућен у дешавања у Минесоти, Бјелица због повреде стопала највероватније неће наступити на Европском првенству које се ове године од 31. августа до 17. септембра одржава у Румунији, Израелу, Турској и Финској.

Речено ми је да Бјелица врло, врло вероватно неће играти на Еуробаскету у септембру. Још се опоравља од операције на стопалу. Шутира седећи – написао је Волфсон.

Подсетимо, раније се из репрезентације Србије повукао Стефан Марковић, а још увек траје неизвесност око наступа звезде Денвер Нагетса Николе Јокића.

Бјелица је ове сезоне у Минесоти убацивао 6.2 поена по мечу и имао у просеку 3.8 скокова и 1.2 асистенције. Била је то његова друга сезона у НБА лиги, а баш пре ове повреде стопала пружао је своје најбоље партије.