Прочитај ми чланак

„Орлови“ пристижу, Михајловић већ тренира!

0

Sinisa Mih_f(Блиц, фото: Метлаш)
Фудбалска репрезентација Србије окупила се у Старој Пазови како би се припремила за „окршај године“, сусрет са Хрватском, у петак у 18 часова у Загребу, а и дуел са Шкотима Новом Саду наредног уторка, такође у квалификацијама за одлазак на Светско првенство.

Окупљање заказано за подне било је, заправо, оквирно договорено време јер због долазака из различитих држава, у различитим терминима, репрезентативци нису могли да се „у минут“ нађу у кући фудбала. Међу првима су се појавили голмани, Жељко Бркић и Владимир Стојковић, потом повратник у репрезентацију, дефанзивац Слободан Рајковић, а онда Зоран Тошић и други…

Селектор Михајловић, међутим, није чекао да му се екипа окупи у потпуности да би обавио тренинг. Сам је, по киши, око сат времена пре заказаног окупљања, изашао да трчи по околним пољима. Копачке, шортс, „шушкавац“ и капа били су опрема српског селектора за сат времена трчања, како би „у форми“ дочекао екипу којој тренинзи тек предстоје.

А о ономе што предстоји у петак од 18 часова на Максимиру први је за Блицспорт.рс говорио голман Бркић:

„Ова утакмица је изузетно битна за нас, победом можемо да се вратимо у трку за Светско првенство. Што се тиче мог дела посла, у нападу нашег ривала одлични су Манџукић и Олић, а и Модрић је почео да игра добро… Сви су они опасни. Али, ако издржимо почетни притисак са трибина, ако издржимо тих уводних 30 минута, утакмица ће бити отворена и ту видим нашу шансу“, рекао је Бркић.