• Почетна
  • СПОРТ
  • ‘Орлови’: Никога се не плашимо; Не смемо да полетимо
Прочитај ми чланак

‘Орлови’: Никога се не плашимо; Не смемо да полетимо

0
Недовић је својим продорима 'излудео' Литванце

Недовић је својим продорима ‘излудео’ Литванце

(Б92, фото: Starsportphoto)   

Српски кошаркаши презадовољни су игром и победом на старту Евробаскета, али истичу да не смеју да полете, него да иду корак по корак, од меча до меча.

Капитен Ненад Крстић је рекао да оваква победа може бити и мач за две општрице за тим у којем је девет дебитаната на Европском првенству.

Немања Недовић обећава да ће тим и у наредним мечевима играти са истим жаром и борбеношћу, док дебитант Рашко Катић такође истиче тимски рад.

Ненад Крстић је са 20 поена (9-18 из игре) и 9 скокова предводио тим, а капитен је у свим кризним моментима успешно преузимао одговорност.

„Прва победа може да буде и мач са две оштрице са овим младим тимом. Имамо за 24 часа још једно веом битну утакмицу. Ако изгубимо ова победа не значи ништа“, рекао је Крстић.

„Ипак, ако мислимо на наредну фазу и преношење бодова ова победа је веома битна, али за то је још рано. Ово је велика ствар за екипу јер имамо 9 дебитаната који не знају како је играти н аовако високом нивоу. Не респектују никога, не плаше се никога, као што сте и видели“, додао је капитен Србије и захвалио се навијачима у Јесеницама.

„Свака част навијачима, очекивао сам подршку али не овакву. Свака им част“.

Сјајан је био и млади Немања Недовић који је меч завршио са 14 поена (5-8 из игре), 5 скокова и 3 асистенције.

„Причали смо пре утакмице колико нам значи. Прва је увек најтежа, али показали смо због чега смо дошли. Показали смо жељу, борбеност и агресивност која ће нас красити током целог првенства. Не смемо само да полетимо, морамо да останемо на земљи. То је све ствар самопоуздања, то је зласлуга и тима, не бих издвајао појединца“, рекао је момак који ће на јесен играти у НБА лиги.

Један од дебитаната био је и најстарији члан тима Рашко Катић који је учествовао у победи са 6 поена.

„Најављивали смо пре утакмице да су фаворити, али ни једног тренутка нисмо веровати у то него у свој рад који смо остварили у претходна два месеца. Тимска победа и надам се да ће овако ићи и свака следећа утакмица. Корак по корак без икакве еуфорије“, рекао је искусни центар.