Прочитај ми чланак

„Орлићи“ у полуфиналу Европског првенства!

0

aleksandar-dimitrijevic (Блиц)

Омладинска фудбалска репрезентација Србије савладала је вршњаке из Грузије са 1:0 и пласирала се у полуфинале Европског првенства за играче до 19 година које се одржава у Литванији.

Изабраници селектора Љубинка Друловића су до другог тријумфа у групи Б дошли голом Дејана Мелега у 74. минуту, док су у првом колу су били бољи од Турске.

 

Нападач Ајакса је ушао са клупе уместо Павловског на истеку сат времена игре и потом на најбољи начин оправдао указано поверење када је на асистенцију Александра Митровића затресао мрежу неугодног ривала.

 

Тако је резервиста „орлића“ пресудио грубим грузијским фудбалерима, који су честим прекршајима „секли“ игру нападачки орјентисане Србије. Најбољу прилику за изједначење имали су у 88. минуту, али је ударац Арабулија из слободњака зауставила статива.

 

У трећем, последњем колу у групи Б, српске фудбалере чека Француска, која ако не победи Турску, неће моћи да угрози прво место „орлићима“ због ремија са Грузијом (0:0) на старту такмичења.

 

По две репрезентације из обе групе иду у полуфинале. У групи А Шпанија је осигурала пласман, док ће јој се највероватније придружити Португал.