Прочитај ми чланак

ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ – НАЈЗАД ПОБЕДЕ!: Одбојкашице и кошаркашице почистиле Кинескиње!

0

Женска одбојкашка репрезентација Србије забележила је и трећу победу на Олимпијским играма, пошто је у четвртом колу максималним резултатом 3:0 (25:19, 25:19, 25:22) савладала Кину.

Женска одбојкашка репрезентација Србије забележила је и трећу победу на Олимпијским играма, пошто је у четвртом колу максималним резултатом 3:0 (25:19, 25:19, 25:22) савладала Кину.

Српски тим је у Рио де Жанеиру одиграо одличан меч, а предњачиле су Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, за које ривалке ни у једном од сетова нису имале решење. То је уз добар сервис и игру у пољу донело вредну победу.

Изабранице Зорана Терзића против светских вицешампионски оствариле су трећи максимални тријумф на турниру и обезбедиле пласман у четвртфинале. Најефикаснија у српском тиму била је Тијана Бошковић са 23 поена, а пратила ју је Бранкица Михајловић са 19.

Србија наредни меч игра 14. августа од 14,30 против Холандије.

Први сет

Кинескиње су боље почеле и повеле 0:2. Након тога српски тим се консолидовао и са четири везана поена преокренуо на 4.2. После још једног поена за ривала, Србија је опет везала три поена и повела 7.3 на старту меча.У првој половини првог сета Кинескиње нису имале решење за Тијану Бошковић, што је уз сервис српског тима, било пресудно за убедљиву предност. Све у нашем тиму ишло је како је замислио селектор Терзић, било да се играју краћи или дужи поени.

До краја првог сета, Кина је успела да доше до даха, али не и да озбиљније запрети нашем тиму, па је први део игре забвршен резултатом 25:19.

Други сет

За разлику од првог сета, када је Србија одмах на старту стекла предност која је потом одржана до краја сета, сада се игра поен по поен. У тој игри Кина има предност 7:6.Тијана Бошковић је уз Бранкицу Михајловић нерешива енигма за ривала, и захваљујући њима Србија је дошла до преокрета 12:10 на пола другог сета.

Србија у другом делу сета успева да одржи предност која се креће од три до 4 поена. То је било довољно да се после 25:19 дође на сет од тријумфа.

Трећи сет

Као и у првом сету, Србија је на старту трећег сета повела са 7:2. Сервис, блок, као и игра у пољу на високом су нивоу за сада. Наш тим је рутински одржавао предност из поена у поен, што га води ка победи.Мали пад у игри српског тима, Киња је искористила да преокрене и поведе 15:16. То као да је био сигнал за Србију да се тргне и бољом игром меч покуша да приведе крају.Србија је успела да до краја сета у игри поен по поен добије и трећи део игре 25:22.

Кошаркашице Србије савладале Кину, за четвртфинале морају и Сенегал

Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала је Кину (80:72) и остварила прву победу на Олимпијским играма, чиме је стекла шансу да се тријумфом над Сенегалом, домогне четвртфинала.

Фото: Ројтерс

Фото: Ројтерс

Тај меч се игра у недељу 14. августа од 20.30 по нашем времену 

Србија је као и у прве две утакмице одлично почела меч, боље се снашла у јурњави са Кинескињама, што је резултирало вођство 14:8 на почетку. Прву четвртину обележилаq је Aна Дабовић са 11 поена, што је нашем тиму наq истеку десетог минута донело вођство 24:14.

Кина је другу четвртину почела серијом 6:0, на шта су поенима одговориле прво Aна Дабовић, а затим и Пејџ. Много је у тим моментима на терену било јурњаве у оба правца. У таквој игри Кинескиње су се боље снашле, па је у 16. минуту после њихове серије 14:4 на семафору стајало 28:28.

Од тада је Србија, која је у првом полувремену имала чак 20 скокова, је успела да највише захваљујући Aни Дабовић, Данијел Пејџ и Соњи Петровић стекне нову предност и полувреме добије резултатом 40:34.

Друго полувреме је почело серијом Србије од 10:2 коју су креирале Петровић, Пејдћ и Миловановић за у том моменту максималних плус 16 за наш тим 52:36. Од тог момента на терену је постојао само један тим – Србија. Разиграна, растрчана и ефикасна, наша селекција је после три деонице водио 66:43. 

Последњи део меча је и поред пада у игри, био  само рутинско одрађивање посла тима селекторке Марине Маљковић, који је остварио прву тријумф на Олимпијским играма у Рију.

Најефикаснија у победничком тиму била је Aна Дабовић са 23 поена, док је Соња Петровић завршила меч са 20 поена и осам скокова. Данијел Пејџ је уз осам ухваћених лопти додала 12 поена, два више од Јелене Миловановић. Кину је предводила Менгран Сун са 16 поена.