• Почетна
  • СПОРТ
  • ОКС изабрао најуспешније спортисте у 2012. години: Андрију уз Милицу
Прочитај ми чланак

ОКС изабрао најуспешније спортисте у 2012. години: Андрију уз Милицу

0

Традиционалан избор ОКС за најбољег спортисте и спортисткиње у години „пао“ је на младу олимпијску теквондо првакињу и искусног српског ватерполисту

Извршни одбор Олимпијског комитета Србије усвојио је у четвртак предлоге Комисије за признања ОКС, за најуспешније спортисте у 2012. години и утврдио саставе комисија за олимпијски циклус Рио 2016.

Председник ОКС Владе Дивац информисао је чланове Извршног одбора о закључцима МОК на тему дистрибуције улазница за ОИ у Лондону.

Свечаност поводом дана ОКС, на којој ће најуспешнијим спортистима и тренеру бити уручени трофеји ОКС одржаће се 21. децембра у Дому Народне скупштине Републике Србије.

Најуспешнији спортиста Србије у женској конкуренцији за 2012. је Милица Мандић (теквондо), која је у Лондону Србији после 12 година донела златну олимпијску медаљу. Њен тренер, Драган Јовић, проглашен је за најуспешнијег тренера.

Код мушкараца титулу најуспешнијег понео је ватерполиста Андрија Прлаиновић. Поред бронзане медаље на ОИ у Лондону, њему је вреднован и поновљен резултат са ОИ у Пекингу, као и титула најбољег стрелца ватерполо турнира на Играма у Лондону.

Најуспешнији тим у мушкој конкуренцији је ватерполо репрезентација Србије, освајач бронзане медаље у Лондону. Ове године је и признање за најуспешнијег младог спортисту отишло у руке перспективног ватерполисте Душана Мандића, члана екипе која се на Играма у Лондону окитила бронзаном медаљом.

Одлука о најуспешнијој женској екипи биће донета по завршетку ЕП рукометашица, које се одржава у Србији.

Улазнице нису спорне

Председник ОКС Владе Дивац информисао је чланове ИО, да је као члан ИО Асоцијације националних олимпијских комитета (АНОК), присуствовао састанку ИО МОК на ком се говорило и о спорној дистрибуцији улазница за Игре у Лондону.

– Имајући у виду да смо на ову тему били у редовној комуникацији са званичницима МОК и да смо већ предузели све кораке који су од нас очекивани, задовољни смо закључцима које је донео ИО МОК. Констатовано је да је систем расподеле улазница за ОИ неадекватан и компликован, а имајући у виду блиску и кооперативну сарадњу у протеклом периоду, Ђорђе Вишацки, генерални секретар ОКС, позван је да учествује у креирању новог и напреднијег система – каже Дивац.

 

(Новости)