Прочитај ми чланак

Чавић: Није проблем Фелпс већ његов спонзор Омега

0

Чавић: Није проблем Фелпс већ Омега
У петак увече очекује нас један од највећих дуела у пливању на Олимпијским играма, дуел Милорада Чавића и Мајкла Фелпса на 100м делфин.

Пре четири године у Пекингу Американац је победио захваљујући технологији, а Чавић ће у једној од последњих трка у каријери имати шансу да му се реваншира.

Чавићу су многи предвиђали крај каријере после операције леђа 2010. Он жели да свима покаже да су погрешили, али и да се поред Фелпсу реваншира још једној ствари због које је остао без злата у Пекингу.

Поново ће бити један поред другог, Фелпс на стартном блоку 4, а Чавић на 5, сви ишчекују нови трилер као онај из Пекинга.

“Мислим да сам у позицији да урадим нешто велико, али никад не смете потценити тог човека, он је у стању свашта да уради”, рекао је Чавић о својим шансама против Фелпса.

Чавић је био на корак од злата у Пекингу, али је Фелпс у последњем завеслају први стигао до циља, бар је тако рекао сензор “Омеге”.

“То искуство ми је променило живот. Пре Пекинга, био сам познат у свету пливања, али сам тада постао још познатији”, истакао је 28-годишњи српски пливач.

Чавић је рођен у Калифорнији као дете југословенских имиграната, али се одлучио да плива за Србију. 2008. чак је био кажњен због изражавања политичког става (носио је мајицу “Косово је Србија” на ЕП). Ипак, центар његове каријере и даље су Игре у Пекингу.

“Био сам веома исцрпљен, када су ме људи нешто питали ја нисам могао да одговорим. Шта се догодило? Не знам. Мајкл Фелпс никада није био проблем, он је радио оно што и ја, тренирао сваког дана и тркао се. Проблем је компанија (Омега) која управља светом пливања. Она је спонзор мерења времена. Наравно да је то конфликт интереса. То је једина ствар која ми је сметала”, истакао је Чавић.

Две године касније имао је тешку операцију леђа која је претила да му оконча каријеру. Ипак, то му је само дало мотив више, вратио се и поново је кандидат за медаљу.

“Желим оно што ис ви, да будем упамћен по нечему. То је оно што желим да оставим у наслеђе. Овде сам и што имам нешто друго да докажем, желим да освојиом олимпијску медаљу, после свега”м заључио је Чавић.

Финале дисциплине 100 метара делфина на програму је у петак вече око 20.40h.

 

(Б92)