Прочитај ми чланак

Срби на О.И. (први дан): Веслачи на поправном, Силађи без полуфинала

0

Веслање: Стојић и Беђик у репесажу
Прва три места и пласман у полуфинале у овој групи квалификација освојиле су посаде Новог Зеланда (6:08.50), која је за шест секунди оборила светски рекорд који су држали Британци с временом 6:14.27, Француске (6:17.22) и Пољске (6:19.98). Стојић и Беђик су после првих 500 метара били на четвртом месту, а до краја трке нису успели да се пробију до трећег места које је водило у полуфинале.

У другој групи квалификација прва три места и пласман у полуфинале освојиле су посаде, Канаде (6:23.80), Аустралије (6:24.83) и Холандије (6:25.90), док је из треће групе квалификација то пошло за руком Великој Британији (6:16.58), Италији (6:18.33) и Грчкој (6:21.46). Из ових група у репесаж су отишли чамци САД и Немачке који ће се уз Мађарску и наш дубл без кормилара борити у понедељак у репесажу за три преостала места у полуфиналу.


– Не могу да будем незадовољан издањем нашег дубла. У веома тешким условима на стази извеслали су своју најбржу трку ове сезоне. Ипак, то није било довољно за директан пласман у полуфинале у убедљиво најјачој групи квалификација у којој су Новозеланђани поставили нови светски рекорд док су Пољаци изненадили феноменалним резултатом. О јачини ове групе најбоље говори податак да је наш дубл као четврти постигао само седам стотинки лошије време до победника друге групе квалификација док је за више од секунде био бољи од другог из те групе. Све у свему задовољан сам резултатом нашег чамца без обзира што се није директно пласирао у полуфинале. Остаје нам дан одмора пред да се што боље припремимо за репесаж – казао је selector веслачке репрезентације Србије Небојша Илић.

 

Силађи испустио полуфинале
Српски пливач је у квалификационој трци на 100 метара прсно освојио друго место (1:01,95), али не и пласман у трку за финале

Репрезентативац Србије у пливању Чаба Силађи није успео да се пласира у полуфинале трке на 100 метара прсно на Олимпијским играма у Лондону пошто је данас у квалификацијама заузео 31. место у конкуренцији 44 такмичара. Сиљади је у својој квалификационој групи заузео друго место у времену један минут, један секунд и 95 стотинки.

Најбоље време забележио је Аустралијанац Кристијан Спренгер, који је трку испливао за 59,62 секунде.