Прочитај ми чланак

Рукометаши бољи од Јужне Кореје 28:22

0

Први тријумф рукометаша у Лондону
Рукометна репрезентација Србије забележила је прву победу на Олимпијском турниру у Лондону.

Изабраници Веселина Вуковића су у четвртом колу савладали Јужну Кореју са 28:22 (12:10).

Српски рукометаши поново су имали осцилације, али су одиграли добро када је то било потребно и у понедељак ће у дуелу са Мађарском играти за пласман у четвртфинале.

Разноврсно су играли српски рукометаши, па су и голови равномерно распоређени. Иван Никчевић и Алем Тоскић постигли су по пет голова, Марко Вујин четири, а Чутура и Шешум по три. На другој страни Јеонг ја био најбољи са шест погодака.

На самом почетку меча вођена је неизвесна борба, играло се гол за гол, а после првих пет минута резултат је био 3:3, а стрелци за наш тим били су Продановић, Тоскић и Илић. Наш тим је у тренуцима који су следили имали добре прилике, али су их промашивали, па су њихови ривали брзим контрама успели да постижу голове.

Све се променило у деветом минуту, када је наш тим преко Продановића и Станковића у року од пола минута постигао два гола за 6:4, да би Тоскић својим трећим голом два минута касније повисио на 7:4. Добро су наши рукометаши играли до 23. минута када су повели са 10:6 голом Никчевића, али онда је уследило искључење Вучковића и Јужна Кореја се са три везана гола у потпуности вратила у меч.

У самом финишу и наши рукометаши су имали два минута играча више, нису у потпуности то искористили али су након 30 минута имали два гола вишка – 12:10.

Почетком другог дела наши рукометаши су поново заиграли одлично, па су у 39. минуту након гола Чутуре стигли и до највећих пет голова вишка (18:13). Уследила је серија Јужне Кореје која је проузрокована искључењима Станковића, Шешума и Манојловића, па је у 44. minu8tu било 19:17 за наше.

Веома важан гол са играчем мање тада је постигао Станковић и то као да је улило додатно самопоуздање нашим рукометашима. Разиграо се Марко Вујин који је почео да решета гол Јужне Кореје из свих позиција. Србија је поново стигла до плус пет у 52. минуту (23:18) и тада практично и решила питање победника. До краја меча Јућна Кореја је покуашала да игра без голмана како би имала играча више у нападу, али Дарко Станић је био одличан и Србија је на крају славила са 28:22.