Прочитај ми чланак

Златић последњим хицем промашио мету и испустио бронзану медаљу

0

Андрија Златић није успео да Србији донесе нову медаљу, пошто га је последњи хитац коштао одличја у финалу гађања малокалибарским пиштољем.
Српски стрелац је сјајно пуцао у квалификацијама и као трећепласирани обезбедио улазак у финале, па се са разлогом појавила нова доза оптимизма да ће медаља отићи у Златићеве руке.

Нажалост, несхватљиви пад концентрације на почетку финала и трема на крају, коштали су Златића бронзаног одличја. Након пет серија Златић је са 44.2 „убијена“ круга био најлошији такмичар у финалу, али је пронашао ритам и пред последњу серију делио је треће место. Иза Златића и вијетнамског такмичара Ксуана Вин Хоанга налазио се и Кинез Живеи Ванг са 0.3 круга заостатка.

У пресутном тренутку Златић је промашио читаву мету! Колико је финале било узбудљиво потврђује и то што је у последњој серији Јин Јонго преузео прво место, иако је финале почео са пете позиције у квалификацијама. Ре Јунг Чои је освојио сребро, а Живеи Ванг из Кине бронзу. Златић је у коначном пласману шести.

(Блиц)