Прочитај ми чланак

Ватерполо: Србија – Аустралија 11:8 Србија у полуфиналу!

0

Ватерполисти у полуфиналу ОИ!
Изабраници Дејана Удовичића пласирали су се међу најбоље четири селекције на Играма у Лондону савладавши у четврфиналу Аустралију са 11:8. За финале против Италије или Мађарске

 

Ватерполисти Србије дошли су до меча који је означен као најважнији на Олимпијским играма.

У четвртфиналу Игара у Лондону изабраници Дејана Удовичића играју против Аустралије, коју су у табору српских „делфина“ и прижелкивали у овој рунди такмичења пре почетка ОИ.

Ово ће бити четврти сусрет Србије и Аустралије на великим такмичењима, а до сада је један меч завршен без победника, уз два тријумфа Срба.

 

ПРВА ЧЕТВРТИНА (2:3)
После две интервенције Слободана Сора, српски ватерполисти у контранападу, преко Живка Гоцића, постижу први гол на мечу. Одличну одбрану играју изабраници Дејана Удовичића, Аустралијанци и када упуте шут ка голу то је из велике даљине. У 4. минуту, са играчем више у базену, други гол за Србију постиже Гоцић.

Са играчем више Аустралијанци долазе до првог гола на мечу, а после успешне одбране са човеком мање у базену, репрезентативци Аустралије преко центра долазе до изједначења два минута пре краја прве деонице. После одлично изведеног контранапада „кенгури“ долазе и до прве предности на мечу на уласку у последњи минут првог квартала.

 

ДРУГА ЧЕТВРТИНА (2:4)
Слабу реализацију српских ватерполиста са играчем више (1:5) Аустралијанци кажњавају и са два брза гола на почетку друге деонице долазе до предности од 5:2. У следећем нападу Филиповић прекида серију Аустралије од 5:0 и доводи Србију на минус два.

Имали су српски ватерполисти напад да се приближе на гол минуса, али је шут Удовичића завршио преко гола, па Аустралија у наредном нападу долази до шестог гоиа на мечу. Са играчем више Филиповић постиже други узастопни гол за 6:4 у 4. минуту друге деонице.

Поново су изабраници Дејана Удовичића прокоцкали два напада за прилазак на минус један, што Аустралијанци кажњавају у шестом минуту и воде са 7:4. Још један промашен напад са играчем више. У једном нападу српски ватерполисти су два пута погодили пречку.

 

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА (2:1)
На почетку треће деонице Удовичић је на гол уместо Слободана Сора ставио Гојка Пијетловића, који је одбранио први шут Аустралијанаца у другом полувремену. Вања Удовичић постиже гол за минус два (7:5).

Ватерполиста Аустралије постиже гол из велике удаљености. Успео је да лопту пробаци између руку два српска играча, а лопта после „жабице“ погађа пречку и улази у гол. На другој страни још један промашени напад Србије са играчем више, али су на срећу изабраници Дејан Удовичића успели да се одбране. Прлаиновић постиже гол и понво доводи „делфине“ на два гола заостатка три минута пре краја треће четвртине. Имали су српски ватерполисти до краја трећег периода четири напада да, ако не поведу или изједначе, онда барем дођу на гол заостатка, али су нису били довољно прецизни па се на последњи мини одмор одлази са 8:6 за Аустралију.

 

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА
Први напад у последњој деоници припао је Аустралији, али су српски ватерполисти успели да се одбране, а у наредном нападу Душко Пијетловић постиже гол за минус један после дуго времена. Две сјајне интервенције Гојка Пијетловића са играчем мање Србије омогућавају „делфинима“ да дођу до изједначења, што и чине преко Андрије Прлаиновића, који постиже гол са играчем више.

После две пуне четвртине ватерполисти Србије воде са 9:8. Гол је постигао Филип Филиповић. Одлично је испратио игру Гојко Пијетловић са играчем мање и успео први да дође до једне ничије лопте. Ватерполисти Србије праве контрафаул, али је Пијетловић још једном сигуран на голу три минута пре краја меча.

Када је било најпотребније Србије је подигла ниво игре у одбрани и одбранила напад са играчем мање. Ватерполисти Аустралије нису успели да шутну на гол. Милан Алексић минут и 24 секунде пре краја постиже гол којим доводи Србију на праг полуфинала ОИ. Митровић постиже гол 18 секунди пре краја, са играчем више, Србија је у полуфиналу.

 

(Новости)