Прочитај ми чланак

ОДЛУКА ВРХА ДРЖАВЕ: Иде Лукић, стиже Џаја!

0

Ослобађајућа пресуда за Џајића ће уједно бити и карта за председниковање Црвеном звездом, где ће се сусрести с Лукићевим аманетом: блокада рачуна у висини од 10,7 милиона евра, неисплаћене зараде члановима Радне заједнице и незадовољним играчима, лоша атмосфера у клубу…

Иако из Црвене звезде демантују да је Владан Лукић “очистио” канцеларију и напустио клуб, јасно је да је први човек “црвено-белих” повукао потез који “звездашка” јавност у већини чека дуже време.

Извори Телеграфа објашњавају да је 1. децембар дан када ће први човек “црвено-белих” напустити кормило Звезде, а увелико пре тог датума почела је прича око његовог наследника.

То је без сумње Драган Џајић, који би могао већ у марту да прослави почетак новог мандата као председника “црвено-белих”, уколико тужилаштво прихвати предлог одбране да одустане од кривичног гоњења. Како је у Вишем суду у Београду рекао адвокат Драган Савић, нико од 19 саслушаних сведока није потврдио наводе оптужнице да је Џајић с тројицом сарадника присвојио око осам милиона евра од трансфера фудбалера.

У првом тренутку ће председник Спортског друштва Петар Шкундрић обављати улогу в. д. председника, а упоредо ће се припремати терен за повратак Драгана Џајића, којег многи означавају као јединог могућег спасиоца у овом тренутку за клуб из Љутице Богдана.

Чињеница да је Горан Друлић сведочењем у среду јасно потврдио да против Драгана Џајића нема ништа, већ да за дуговања од милион и 22.000 евра терети Црвену звезду (чији је први човек у то време био управо Драган Џајић) јасно говори у ком смеру иде цела ујдурма око новог лидера Црвене звезде.

Сазнајемо да ће прича тећи онако како се углавном наслућује. Ослобађајућа пресуда за Џајића ће уједно бити и карта за председниковање Црвеном звездом, где ће се сусрести са Лукићевим аманетом: обавезе од неколико десетина милиона евра, блокада рачуна у висини од 10,7 милиона евра, неисплаћене зараде члановима Радне заједнице, играчима…

Лукићев састанак са потпредседником Владе Србије Александром Вучићем најавио је да држава преузима ствар у своје руке. Њих двојица су у друштву Горана Весића и представника навијача разговарали о тешкој ситуацији у клубу, а договорен је наредни састанак на ком ће разговарати само Лукић и Вучић.

Имајући у виду да генерални спонзор клуба, “Гаспром”, највероватније неће предлагати свог човека за председника, извесно је да ће државни врх учествовати у постављању новог првог човека клуба и прилично контролисати дешавања у и око Црвене звезде.

(Телеграф.рс)