Прочитај ми чланак

Ново брукање Пиксија: Играчи нису могли да верују да виде Вучића!?!

0

"Мени никакав новац не треба, тај милион од државе значи да нас она подржава, то је само додатни ветар у леђа. Играчи нису знали да ће председник доћи да их испрати, само сам ја знао, јер смо се тог дана чули и договорили, али за тај милион нисам. Играчи нису могли да верују да их је посетио председник Вучић", рекао је селектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси.

Селектор „орлова“ је гостовао на телевизији К1, где је причао о пласману на Светско првенство, слављу фудбалера после победе над Португалом, али и о милион евра награде због тријумфа у Лисабону.

Истакао је да има још много времена да се говори о Светском првенству, али да њему као селектору, уопште не треба много времена.

– Ја имам потпуно јасне идеје и не треба ми много времена. За мене у фудбалу нема тајни. Са играчима имам одличан однос и комуникацију, имамо добар тим са победничким менталитетом и знамо да можемо да добијемо кога год хоћемо. Ми можемо сваког да победимо – рекао је Стојковић и додао:

– На мени је да их само погурам ка циљу. Не може војска да има лошег генерала. Он мора да буде стратег.

Казао је селектор и да је претходних дана чуо много похвала на свој рачун, али да су успех постигли играчи на терену.

– Ништа ја специјално нисам урадио. На терену сте видели шта све могу и шта су урадили играчи. Видео сам у њима одавно потенцијал и постали су једна здрава дружина, а атмосфера у тиму је таква да тренер може само да је пожели. Врло је све једноставно, слушали су и урадили све што сам од њих тражио. Морају да ми верују, јер ја њих не лажем. Ја верујем у своје инстинкте и у оно што радим – казао је Пикси на К1.

Истакао је да од играча тражи да буду паметни.

– Морамо да будемо паметнији од противника и не треба да нас занима како се тај противник зове. Никада нисам прихватао то што су неки говорили да не знамо да играмо фудбал. Морамо увек да играмо за гол више, а и ако изгубимо – да нас аплаузом испрате са терена. Мој циљ је да репрезентација има личну карту. Да када дођете на стадион знате да ћете гледати леп, динамичан, фудбал у ком се ризикује. А не да кажете да сте изгубили два сата на стадиону.

А онда је Стојковић говорио о посети Вучића у авиону непосредно пред лет у Лисабон, али и награди од милион евра.

– Када утишате „Ла Луж“ са 62.000 навијача – за то се живи! Ја бих све продао да одем у Катар, мени никакав новац не треба. Тај милион од државе, то значи да нас држава подржава, то је само додатни ветар у леђа. Играчи нису знали да ће председник доћи да их испрати, само сам ја знао јер смо се тог дана чули и договорили, али за тај милион нисам. То су за мене тривије, а видим да се многи тиме баве. Играчи нису могли да верују да их је посетио председник.

Истакао је селектор да је отаџбина гладна фудбалских успеха.

– То што носимо дрес, грб и певамо химну, то је част и велика одговорност, али не сме бити страха. Свакога можемо да победимо – изричит је селектор.

Драган Стојковић казао је да разуме еуфорију која влада у народу, али да је у тиму не дозвољава.

– Разумем еуфорију али ја сам тотално на земљи и то тражим и од играча. Нека се људи осећају лепо, ми смо урадили диван посао. Волео бих да као народ покажемо јединство у периоду пред нама, баш као што су га показали момци у Лисабону. Имамо само једну земљу, а она је мала, и ако се делимо неће на добро изаћи. Тражим подршку од народа. Даће момци више од максимума ако их сви подржавамо.

Стојковић је казао и да је репрезентативцима честитао због начина на који су се понашали након победе.

– Било је славља у свлачионици и морам да им честитам на понашању. Тражио сам да буду џентлмени и рекао да нећу да чујем цику, вриску, поливање шампањцима… Морамо да покажемо респект према великом Португалу, јер је цела земља у сузама и не смемо својим понашањем да доливамо уље на ватру – рекао је Стојковић и закључио:

– Према људима у хотелу да покажемо поштовање јер нас они госте и хране. Рекао сам им: Када се вратимо у Београд радите шта хоћете али до тада будите џентлмени и спортисти. Не узвиси се, ходај по земљи. Немој превише да летиш, јер ако треснеш то много боли. Ја сам попио једно пиво у хотелу и то је било то. Направићемо вероватно неко дружење и вечеру, али није то најбитнија ствар.