Прочитај ми чланак

НОВИЦА ВЕЛИЧКОВИЋ: Извините!

0

novica-velickovic-izvinite

„Извињавам се селектору Александру Ђорђевићу, играчима, Савезу, али и целокупној кошаркашкој јавности што селектора нисам благовремено обавестио о својој одлуци“.

Пошто је селектор Александар Ђорђевић објавио да му је Новица Величковић отказао играње на Светском првенству, сјајни крилни центар није желео да се оглашава

Повукао се ван јавности, јер му је очигледно било тешко, поготово због начина како се све одиграло. Ипак, у предвечерје почетка припрема Величковић је желео пре свега да упути извињење свима, па да државном тиму Србије пожели све најлепше.

– Извињавам се селектору Александру Ђорђевићу, играчима, Савезу, али и целокупној кошаркашкој јавности што селектора нисам благовремено обавестио о својој одлуци. Истина је да сам имао огромну жељу да играм за репрезентацију и да сам све време био у контакту са Ђорђевићем. Ипак, како се ближио датум окупљања, код мене се појавила сумња и питање да ли ћу моћи да издржим напорне припреме, а потом и густ распоред утакмица све на нивоу који се од мене очекује. Пресекао сам и донео одлуку која је и мени веома тешко пала.

Величковић је свестан да би све било другачије само да је селектора обавестио пре него што је објављен скраћени списак. То га посебно боли.

– Шта друго да кажем осим да још једном поновим, извињавам се због несмотреног поступка, пре свега Ђорђевићу, а после и осталим. Осећам се веома лоше због свега што се догодило – истакао је Величковић не желећи даље да шири очигледно и по њега болну тему.

(Спортски журнал, фото: Н. Неговановић)