Прочитај ми чланак

Нови удар Британаца на Ђоковића: Но-ваxx између духовности и опасности

0

Британски Гардијан поново је критиковао Новака Ђоковића, сада након ставова о вакцини за коронавирус.

Ауторски текст написао је новинар Тумаини Карајол са насловом у игри речи Ђоковићевог имена и вакцине, са насловом „Зашто Ђоковићев духовни поглед на свет може да има опасну страну?“.

Ђоковић је означен као опозиционар за проналазак вакцине, према Карајолу.

„Након сата расправе на Инстаграму уживо, док су се Енди Мари и Новак Ђоковић присећали свега за 22 године, догодио се тренутак када је један навијач питао које су три стваре које радите када се пробудите. Ђоковић је одговорио молитва и захвалност, неколико дубоких и дугих уздаха и на крају грљење са супругом и децом. Мари је климнуо главом, задржао затегнуто лице и чак неспретно изговорио ‘Лепо. За мене је то превише информациија, прво што урадим је да мокрим'“, почео је текст у Гардијану.

Даље се наводи да је природа посла Новака да се о њему говори након сваког меча, али исто тако је и нормално да се прича о њему после монолога о тенису.

„Лако се заборавља колико је његов поглед на свет другачији од ривала којима је окружен. Како је рекао, каријеру су му дефинисали када му је лекар ставио парче белог хлеба на стомак. Следећа вежба показала је да има алергију, због чега се одрекао глутена у исхрани и освојио свет. То назива поклону са неба, од бога, било чега, што омогућава да разумемо велику моћ. Тако је ангажовао и тренера Пепеа Имаза, који га јке подучавао о разним техникама и дугим загрљајима“, пишу Британци.

Додаје се да је очигледно то дало резултат.

„Победио је 21 меч у низу, у нападу је на Надала и Федерера по броју Гренд слем трофејима. Вероватно ће их престићи. Његова духовност би требало да буде лична све док није штетна“.

„Ипак у недељу, док је причао са српским спортистима ради јавне расправе, Ђоковићеви коментари су одразили колико је танка граница између проналаска утехе у духовности и потенцирања опасних наратива. ‘Лично се противим вакцинацији и не бих желео да неко буде присиљен да узима вакцину како би могао да путује'“.

„На све то је његова супруга Јелена почела да шири видео снимак медицинског радника и његову теорију која повезује 5Г технологију са избијањем коронавируса. Тај видео сада носи опис ‘лажне информације'“. „Ђоковићеви коментари се поклапају са свиме што је пројектовао о свом животном стилу и погледима на свет, али се поклапају и са опасним начином о анти-приступу вакцинама и опасни су. Постоје и снимци који су довели до паљивању бројних 5Г јарбола. Он није Кери Хилсон (мање позната особа која шири теорије завере око 5Г мреже прим аут), већ један од најпознатијих људи у Србији и супростављање вакцинацији доноси још већу опасност“.

На крају закључује се да су слични ставови о његовим идејама донели и то да се противио операцији лакта, што је довело до раскида сарадње са тренером Андреом Агасијем пре три године.

„Мислио је да ће се лакат излечити алтернативним третманима. Годину дана касније ишао је на операцију и када се пробудио, плакао је три дана. Јасно је, „службена“ медицина је била разлог зашто је бол попустио, а пет месеци касније подигао је трофеј Вимблдона и поново дошао на прво место у новембру. На крају нас реалност поједе“, закључио је Карајол.