Прочитај ми чланак

Нови удар АТП-а на Ђоковића

0

Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића, кандидован је за награду "Најбољи тренер 2023. године", саопштено је из Асоцијације тениских професионалаца (АТП).

За номинације за најбољег стручњака гласали су тениски тренери, а уз Горана Иванишевића кандидати су још Крег Бојнтон (тренер Хуберта Хуркача), Дерен Кејхил и Симоне Вањоци (тренери Јаника Синера), Хуан Карлос Фереро (тренер Карлоса Алкараса) и Брајан Шелтон (тренер Бена Шелтона).

У категорији „Повратник године“ кандидати за награду су: Александер Зверев, Јан-Ленард Штруф, Доминик Кепфер и Гаел Монфис.

Кандидати за награду „Стефан Едберг“, која се додељује играчу који се током целе године понашао на највишем нивоу професионализма и интегритета и који се са својим колегама такмичио са највећим духом поштења и промовисао је игру својим активностима ван терена су Карлос Алкарас, Григор Димитров, Хуберт Хуркач и Јаник Синер.

АТП је у овој категорији изоставио Новак Ђоковића, који је током сезоне освојио три гренд слема, а годину је завршио на првом месту на АТП листи.

У категорији „Играч који је највише напредовао“ номиновани су Јаник Синер, Бен Шелтон, Матео Арналди и Кристофер Јубенкс.

Кандидати за награду за најбољег младог тенисера који је напредовао су Флавио Коболи, Артур Филс, Алекс Микелсен, Доминик Стрикер и Лука ван Аш.

Добитници свих АТП награда биће објављени током недеље доделе награда, која почиње 11. децембра.