Прочитај ми чланак

Новакове муке: Бол у стомаку и врату, повраћао, па још и визир (ВИДЕО)

0

Новак Ђоковић се победом над Робертом Баутистом Агутом пласирао у финале Синсинатија, а дуел су обележили бројни проблеми са којима се суочио српски тенисер.

Први рекет света тријумфовао је над Шпанцем у правој тениској драми, а на неизвесност су у великој мери утицали и здравствени проблеми са којима се Ђоковић суочио.

Новак је током полуфинала осетио мучнину, а медицински тајм-аут морао је да искористи због бола у врату који га прати од почетка такмичења.

Улаазак лекарске екипе и терапија пружена Ђоковићу показали су како ће у наредном периоду изгледати интервенције током меча услед здравствених тегоба.

Мере предострожности предвиђају да тенисер током терапије носи маску и визир што је разумљиво, али је створило додатне проблеме Србину с обзиром на то да и није баш практично.

Још једно нужно зло услед несвакидашње ситуације проузроковане пандемијом коронавируса.

Ђоковић повраћао, али стигао до велике победе!

Шта рећи за Новака? Када је на крају меча требало да се обрати на српском, успео је да прозбори само ово:

“Победа је победа! Задовољан сам”.

И мора да буде. Јер шта је све било у овом мечу и на каквим је мукама био, то само он зна.

Повреда врата, која га је мучила од почетка турнира, била је “ту” и ове вечери, неколико пута је тражио да га масирају и помогну му.

Али ту је био и стомак. Шта је био стваран проблем, тешко је рећи, тек, попио је таблету крајем првог сета и да то није урадио, ко зна да ли би меч завршио овако како је завршио, победом.

Сцена пред крај меча, када је повратио, све говори – али Новак није поклекао. Није дозволио да се златна победничка нит у 2020. прекине тек тако.

Зато ће данас играти за свој 35. мастерс трофеј и што је важније, освоји ли га, имаће дупли “Златни мастерс”! То фактички значи да је сваки од девет мастерс турнира освојен барем два пута. Нестварно, заиста.

Такође, ово му је 51. мастерс финале у каријери и има прилику да победи Милоша Раонића и у њиховом 11. окршају. Од Канађанина никада није изгубио.