Прочитај ми чланак

Новакова Азија!

0

djokovic

Новак је изгубио трон у Пекингу, али се из Азије вратио са две титуле. Слободно можемо да кажемо да је на овом континенту кренуо у нови напад на место број 1.

Јер, данас је Надал освануо са 400 бодова предности, њему се додаје, Новак брани. Али, Ђоковић ће имати прилику да освоји бодове на париском Мастерсу, пре него што буде бранио титулу на завршном турниру сезоне.

Новак је у Шангају у четири покушаја освојио две титуле, прошле сезоне је добио Мареја, ове Дел Потра. Али, својевремено у овом граду је игран Мастерс куп који се после преселио у Лондон.

Своју прву титулу на такмичењу које затвара сезону је освојио 2008. у Шангају против Давиденка.

Шта рећи за Пекинг?

Шта рећи за Пекинг. Чилић, Ферер, Цонга, Дел Потро, ривали се мењају, пехар остаје у Новаковим рукама, никада није видео како изгледа пораз у овом граду на АТП туру. Изгубио је полуфинале Олимпијских игара, али је освојио бронзу за Србију 2008. што и даље сматра једним од највећих успеха у каријери.

У Дубаију је освојио четири титуле из седам покушаја, једини турнир на коме је играо у Азији, а да није успео да стигне до круне је Бангкок, тамо га је Цонга зауставио у финалу.

Додајмо да је побеђивао на егзибицији у Абу Дабију која отвара сезону, да никада није наступио у Дохи, Ченаију, Токију, али свеједно, Новак је краљ Азије, па није чудно што се са турнеје враћа са два пехара.

Следећи је Париз, Мастерс који водећи играчи често занемарују јер се игра у недељи пред Мастерс куп. Али, Новак има титулу и из Берсија, из 2009. када је у финалу савладао Монфиса.