Прочитај ми чланак

Новака „разапели“,славље Ливерпула величају: Енглески медији ни реч о корона журки

0

Фудбалери Ливерпула освојили су титулу првака Енглеске, прву после тродеценијског чекања, што је испраћено великим окупљањем навијача испред Енфилда.

И старо и младо окупило се испред култног стадиона, више хиљада њих је продефиловало без икакве реакције надлежних, али и медија, који су претходних дана били прилично ужурбани у томе да осуде Адрија Тур у организацији Новака Ђоковића.

ББЦ је тако само пренео да се 2.000 навијача окупило и направило гужву у кругу стадиона, славило се испред улаза за играче, а полиција Мерсисајда је само препоручила мотоциклистима да заобиђу ову зону, без покушаја да се растера маса.

Из полиције је саопштено чак „да су навијачи изабрали безбедан начин да прославе“, иако снимци показују велику гужву и број људи на малом простору.

Насртање на судију и луде реакције Лалатовића након изједначујућег гола Партизана
Скај спортс је био неутралан и није томе посветио ни превише пажње, док је Дејли Мејл уз следећи наслов испратио догађај: Црвени дим од бакљи, навијачи нестрпљиво певају и скачу уз пуцњаву петарди и пиротехнике, окупили су се да пију на журки која се чекала три деценије и трајаће данима.

Сан је дао наслов „Коначно! Ливерпулови навијачи су у земљи снова, Клопови Редси су освојили Премијер лигу први пут у 30 година“, само је Мирор барем подсетио каква је тренутна ситуација, написавши да су „навијачи пркосили изолацији“.