Прочитај ми чланак

НОВАКА НЕ ЦЕНЕ, НЕ ТРЕТИРАЈУ ГА КАО ШАМПИОНА! Вајда ударио по светским медијима!

0

Власника 12 гренд слем титула Новака Ђоковића светски медији не третирају као Рафаела Надала и Роџера Федерера, сматра тренер нашег аса Маријан Вајда

– Да, мислим да је тако, да Ђоковића некада не цене довољно. Не спомињу Новака тако често као Федерера, Надала и остале јер долази из мале земље. Нећу да улазим предубоко у ово, али њему је било толико тешко да се пробије. Нико га није довољно признавао… О Федереру и Надалу се говорило много и када су били у паду, док Новака сви као да су заборавили после једне лоше године, а он је велики шампион. Критике медија, не српских наравно, ужасне су и уопште ми се не допадају, нисам срећан због тога, требало би више да буде признат као шампион и да се о њему тако и говори. Једну годину не осваја и већ о њему пишу на такав начин… Морам да признам да ме то погађа, мада срећом, у последње време не читам толико – казао је у интервјуу за Спорт клуб Маријан Вајда.

Новак је тренутно на 75-80 одсто!

Вајда се вратио у Новаков тим након годину дана и за сада је план да остане до краја турнира у Паризу.

– Могу да кажем да ћемо бити задовољни било којим Слемом. Тренутно је у фази у којој још није потпуно спреман, можда је на 75-80 посто својих могућности и верујте да мени свака победа значи као гренд слем трофеј. Сви сад мисле да се вратио потпуно, али није још, треба му још времена. Радимо два месеца, али још смо далеко. Не знам колико ће Слемова освојити до краја каријере, али убеђен сам да може поново да дође на тај ниво и да осваја највеће титуле.

Вајда и Ђоковић јуришају на нови трофеј у Паризу, а Словак се присетио тешких момената током сарадње са Србином. Вишегодишња потера за Купом Мускетара оставила је трага.

– Париз је био горак. Баш горак, свако финале које је овде изгубио много нам је тешко падало. Неколико ужасних искустава, помислио бих „дођавала, поново“… Толико је тешко освојити Гарос, сви то знају, притисак је био огроман, толики да сам умео да се запитам: „Хоће ли се икада догодити?“ Али он је велики шампион и говорио је: „Да, морам да освојим, морам да освојим“. Вратио се и са стилом освојио ту титулу 2016. године – кажем, има ту способност да заборави и да само крене испочетка.

Открио је Словак и где би Ђоковића сврстао на историјској лествици.

– То је врло тешко питање јер је било толико врхунских играча – Лејвер, Мекинро, Лендл, да не набрајам сада све. У Топ 10 је дефинитивно, али по мом мишљењу је и у Топ 5 јер гренд слем титуле не лажу, а он их има 12, више су освојили једино Федерер, Надал и Сампрас – сматра Словак.