• Почетна
  • СПОРТ
  • Новак тактизира : Ђоковић одустао од турнира у Мадриду!
Прочитај ми чланак

Новак тактизира : Ђоковић одустао од турнира у Мадриду!

0

novak-dokovic-monte-karlo-foto-reuters-1397575083-480405

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић неће учествовати на Мастерс турниру у Мадриду пошто није успео да се потпуно опорави од повреде зглоба десне руке

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић неће учествовати на Мастерс турниру у Мадриду пошто није успео да се потпуно опорави од повреде зглоба десне руке.

Упркос свим предузетим мерама, терапијама и мировању, рука другог рекета света још увек није довољно опорављена. То су показали контролни прегледи у недељу. Лекари су проценили да би наступ у престоници Шпаније био исувише велики ризик за Новака и да би повреда лако могла да се погорша.

У таквој ситуацији, како би избегао озбиљније последице, односно да не би угрозио сезону на шљаци, а пре свега наступ на Ролан Гаросу, Ђоковић је одлучио да пропусти Мадрид.

Новак ће покуша да се спреми за Мастерс у Риму, који се игра од 10. до 18. маја.

„Извињавам се свима на турниру и свим шпанским навијачима што сам морао да се повучем са Мастерса у Мадриду. Чинио сам све што је било у мојој моћи да будем спреман за ово такмичење, једно од највећих у сезони, али проблеми са повредом десне руке поново су се појавили. Сада ми је преостало да наставим са опоравком. Надам се да ћу излечити руку и да ћу бити фит за турнир у Риму. Једва чекам да следеће године поново заиграм у Мадриду“ , рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је повредио зглоб пред турнир у Монте Карлу. Стање се погоршало у четвртфиналу тог тутнира, када је играо против Шпанца Гиљерма Гарсије Лопеза. Новак је још веће болове осећао у полуфиналу против Роџера Федерера, када је поражен са 5:7, 2:6.

Ђоковић у Мадриду брани само десет АТП поена, пошто је прошле сезоне на том турниру елиминисан већ у другом колу, од Бугарина Григора Димитрова са 6:7 (6:8), 7:6 (10:8), 3:6.