Прочитај ми чланак

Новак се обрачунао са провокаторима, опсовао и очитао лекцију судији (ВИДЕО)

0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, доживео је низ непријатности на мечу са Талоном Грикспором (6:2, 6:3, 6:2) у другом колу УС Опена. Морао је да се обрачунава са провокаторима, да објашњава судији шта треба да ради и у једном тренутку је и опсовао.

Иако је Новак завршио посао за само 99 минута, било је неколико сцена којима није место на једног од највећих турнира света.

Foto: Printscreen Twitter Nolekralju19

Наиме, један навијач (или група њих) константно је добацивала Ђоковићу, а правили су звуке и у току поена.

Када год је Новак требало да одигра важан ударац или смеч одједном се чула бука са трибине.

Дуго је испуштао крике овај навијач, а на крају је Новаку „пукао филм“.

Најпре је показивао из ког дела трибине чује провокације, а онда и судију упитао шта ће да уради поводом тога.

Судија је тражио да се прекине са узвицима, а камере су кадрирале и спорну групу људи.

У једном тренутку су камере снимиле и како Новак изговара „Ј**** ти матер“, а Србин као само да је желео да избаци бес из себе.

О свему је говорио и на конференцији за медије након меча.

„Па… Знате да када тенисери говоре о томе, постоје људи који прате тимске спортове, они умеју да кажу како смо размажена деришта.. Када тенисери говоре о сметњама у току поена. Али знате, ово је другачији спорт. Гледајте, има много буке на стадиону, нарочито у вечерњим мечевима. Дешава се некад током поена да људи направе буку у налету узбуђења, вриште или испусте неки звук, нешто психотично, назовимо то како год хоћете, то је у реду. Али када неко ради то са намером, изнова и изнова, онда ја имам толеранцију до одређеног момента. Онда то више није у реду, нисам помирљив са тиме и то није фер. Тај тип је испуштао неки звук вриска пре мојих удараца за поене, пре тога је то урадио неколико пута, после тога опет… То није било лепо. Немам проблем са самом буком, немојте ме схватати погрешно, то је важно, за окружење, публику, али кад неко ово ради са намером, док је ту са твоје стране… Тај тип на ког сам показао је тачно знао шта ради и то је то“, рекао је Новак.