Прочитај ми чланак

НОВАК пробао да се вади, па се уплаткао: Загађење нема везе са влашћу?!

0

Новак Ђоковић на турниру у Дубаију игра свој први турнир после дешаванај у Аустралији, а том приликом је причао и о свом сусрету са Вучићем.

„Свестан сам тога. Видео сам да људи мисле да ја сада подржавам председника и његову политичку странку у предизборној кампањи. Било је спекулација на ту тему и осуда. У последњем периоду сам навикао на осуде интернационалних медија, а сада и домаћих. Ипак, народ је стао уз мене, хвала свим Србима широм света. Видео сам сву подршку, слушао сам снимке, људе који су ме дочекали на аеродрому, поруке на кули Београда на води“, рекао је Ђоковић за „Спорт клуб“.

Он је нагласио да је само хтео д аму захвали.

„Отишао сам код председника Србије јер сам желео да са захвалим човеку који је као државник стао иза мене, као и премијерка. Отишао сам код њега као грађанин Србије, као спортиста, као неко ко је осетио ту подршку. Хтео сам да му се захвалим и то јавно јер је он то заслужио, као и сви који су стали иза мене“, рекао је Новак.

Каже да није део никакве кампање.

„Не улазим ни у какву политику или предизборне кампање, увек је лош тренутак за то. Ја то нисам радио раније. Добио сам од бившег председника признање, био сам у Скупштини. Трудио сам се да се увек држим даље од те политичке сфере. Када сам то ишао да урадим, био сам свестан да ће људи да причају о томе.“

Око спота владајуће странке се подигло највише буре.

„Ја тај спот нисам видео. Видео сам само на инстаграму исечак нашег сусрета који је председник објавио. Није било помињања странке. Људи ће увек да траже иглу у пласту сену и трудиће се да изврну све на своју страну. Ако ћемо тако, ја сам ишао против државе и његове странке када сам подржао протесте. И њему сам рекао да то није имало никакве везе са политиком. Подржао сам свој народ који је изашао на улице да се бори за чистији ваздух, воду и храну. То су елементарне ствари. То је проблем који датира 15 или 20 година уназад. Ми имамо загађен ваздух у Београду и то нема никакве везе са било којом власти,“ нагласио је Ђоковић.