Прочитај ми чланак

Новак послао аудио поруку која забрињава: Брате за сада сам слободан човек…ВИДЕO

0

И даље није позната коначна одлука да ли ће први рекет света Новак Ђоковић наступити на предстојећем Аустралијан опену у Мелбурну.

Сага даље траје, а нико ни у сну није слутио какву ће голготу Новак проћи на тлу Аустралије.

Срећом макар више није у притвору, налази се у кући коју је изнајмио и где може да тренира,али то и даље не гарантује ништа.

Чека се завршна реч министра за имиграцију Алекса Хока.

У мору порука подршке из читавог света „испливао“ је и аудио запис Новакове могуће чак и прве поруке својој породици пошто је пуштен из хотела у којем је боравио четири дана.

Не може се тачно утврдити коме је слао, врло могуће једном од браће којег ословљава са „тебра“, и којег обавештава о тренутној ситуацији у којој се налази.

„Тебра, пуштен сам, овај, ево ме у кући, све је ок за сада. Објављујем управо саопштење, кратко јако са терена, играо сам и тенис, стигао сам и то. За сада сам слободан човек, видећемо шта доноси сутра“ поручио је помало уморног гласа српски ас што можете и сами чути у приложеном запису.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је у понедељак рано ујутру по српском времену Владу Аустралије и тиме добио могућност за улазак у земљу и наступ на Аустралијан опену.

Иако би одлука суда требала да буде последња у хаосу који траје већ седам дана, она је за сада само наставак приче око Новака Ђоковића у Мелбурну.

Подсетимо, Новак Ђоковић је пут Аустралије кренуо 4. јануара. Том приликом је послао поруку да је добио медицинско изузеће од вакцинацијеМеђутим, дан касније Новаку није омогућен улазак у земљу.

После тога Ђоковић је прошао неколико саслушања и смештен је у притвор на аеродрому у Мелбурну.Тим поводом се огласио отац Срђан Ђоковић који је најавио окупљана у одбрану Новака.

Малтретирање Ђоковића се наставило и после аеродрома, пошто је смештен у хотел у коме није добијао ни редовно храну.

Новак се први пут огласио на бадње вече.

Срби из Аустралије су се окупљали испред хотела у коме је смештен Новак и сваки дан му пружали гласну подршку.

Ђоковић и његов адвокатски тим су одмах уложили жалбу на одлуку граничне полиције о забрани уласка.

Да је реч о политичком прогону Новака Ђоковића јасно је и из шокатне претње Владе Аустралије, да неће поштовати одлуку суда уколико она буде ишла у корист српског тенисера.

Упркос свим притисцима Новак Ђоковић је добио Владу Аустралије на суду, па је том одлуком њему враћена виза за боравак у Аустралији.

Одлука суда је значила да је Новак Ђоковић слободан човек.

Али, министар за имиграцију Алекс Хок и даље има дискреционо право да депортује Ђоковића.