Прочитај ми чланак

ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ ЂОКОВИЋА Победио Федерера и освојио оно што нико никад није ВИДЕО

0

Ђоковић је у Синсинатију дошао до "Голден Мастерса", до успеха који нико није успео да оствари од када је АТП 1990. године успоставио важећи систем.

Новак Ђоковић je остварио историјски успех! Освојио је све турнире из Мастерс серије, а на крају и Синсинати.

 

У великом финалу против Роџера Федерера Ђоковић је славио са 2:0 у сетовима (6:4, 6:4)!

И то у финалу против Роџера Федерера од ког је толико пута губио. Отуда и не чуди што је Ђоковић своје “излагање“ на терену започео баш подсећањен та изгубљен афинала.

– Ово је један посебан тренутак за мене. Први пут стојим као шампион. Раније сам изгубио пет финала, већину њих од овог човека овде. Роџере, хвала ти што си ми дозволио да освојим један Синсинати – рекао је Ђоковић и наставио:

– Ти си сјајан шампион, један од најбољих у овој игри и задовољство је делити терен с тобом. Хвала ти на честиткама. Такође, захваљујем се породици и свима који су били са мном. Недостајао ми је овај турнир у последњих неколико година, али је вредело. Надам се да ћу га одбранити следеће године.

Ни Федерер није штедео речи хвале упућене Ђоковићу.

– Честитке Новаку на историју, заиста је невероватно шта си достигао данас и шта си урадио у својој каријери – рекао је Швајцарац:

– Била је ово дивна недеља, сјајно је што сам се вратио овде, али да не дужим. Вероватно што пре чекате да чујете шампиона.

Ово је био 46 међусобни дуел двојице тенисера који су, заједно са Надалом, обележили 21. век у „белом спорту“. Иако се налазио у великом заостататку, Новак сада води са 24-22.

Ђоковић је у Синсинатију дошао до Голден Мастерса, односно до успеха који нико није успео да оствари од када је АТП 1990. године успоставио важећи систем.

Новак је до сада освојио 30 Мастерса, осам различитих, али до сада није никада овај девети који му је недостајео како би комплетирао све турнире из 1000 серије.

Са друге стране, Роџер је јурио 28 титулу на овим турнирима, а у његовој богатој ризници фале трофеји из Монте Карла и Рима.