Прочитај ми чланак

„Новак је готов, ништа више неће освојити“: Амерички новинар срамно напао Ђоковића

0

Велика је потреба америчких медија да конструишу ситуацију у којој граде великана спорта, али још више она ситуација у којој долази до суноврата, пада некада великог играча.

Уколико пратите НБА лигу тај образац сте већ научили на огромном броју примера, али ЕСПН жели да исти наратив преслика и на тенис. Једини проблем је што је та прогноза изречена на узору на великане, а не и на човека који је пронашао досад непознати ниво у „белом спорту“.

Марк Вилбон, амерички водитељ на ЕСПН, дозволио је себи превише слободе, а сад трпи да му се подсмевају широм планете. Његова храбра прогноза по којој је желео да види слом Новака се једноставно није десила.

Та прича је била архивирана све до једног тренутка.

Вилбон је своју „храбру“, неки би рекли и безобразну, прогнозу изрекао недуго по објављивању жреба за Ролан Гарос ове године.

„Ово значи да ће рано испасти, чим је у том делу жреба са Алкаразом, играће са њим раније него што би требало, испашће. Готово је за Новака, године, повреда… Тако је било и са Федерером и Надалом. Он је издржао дуже од све тројице, али неће освојити више ниједан слем. Неће доћи ни до финала“, рекао је Вилбон.

Колега је покушао да га спаси и да га подсети да је Ђоковић пар месеци раније освојио Аустралијан опен…

„Рекао сам да је готов, да, готов је“, није се предао тврдоглави Вилбон.

Отада је потпуно нестао из јавности. Ђоковић му никада није директно одговорио, али је сасвим добар одговор дао тако што је освојио четири од пет следећих турнира.

Најпре је подигао трофеј Ролан Гароса тако што је срушио Карлоса Алкараза, онда је стигао до финала Вимблдона, затим је редом нанизао мастерс у Синсинатију, УС Опен и на крају пре само два дана мастерс у Паризу.

Бољи одговор није могао да му припреми. Американац је сада вероватно научио лекцију да никада не отписује играче, поготово не највећег свих времена.