Прочитај ми чланак

Новак и Виктор нас одвели у четвртфинале АТП купа

0

Тениска репрезентација Србије се пласирала у четвртфинале АТП купа, који се игра у Бризбејну! Одлучујући поен нашој селекцији донели су Новак Ђоковић и Виктор Троицки, који су у дублу били бољи од Мауа и Роже-Васлена са 6:3, 6:7 (5:7), 10:3.

Французи су у другом колу групе А повели преко Беное Пера, који је био бољи од Виктора Троицког, да би изједначење донео Новак Ђоковић рутинским тријумфом над Гаелом Монфисом. То је значило да ће одлука о коначном победнику пасти после дубла.

Селектор наше репрезентације Ненад Зимоњић је одлучио да на терен пошаље најискусније, што се показало као пун погодак. Јер, Ђоковић и Троицки су бриљирали на овом мечу, па су задали коначан ударац „галсим петловима“.

Рутински су решили први сет у своју корист, направили су брејк у шестом гему, што је, исопоставило се касније, било кључно у првом сету. Повели су са 4:2, да би сервисима мирно привели овај део игре крају и дошли су на корак до победе.

Међутим, наставак меча је донео много неизвеснију борбу, Мау и Роже-Васлен су пружили још јачи отпор, те нису дозволили кикс као у првом сету. Како ниједан дубл није устукнуо, одлука је морала да падне у тај-брејку.

У одлучујућем гему другог сета боље су се снашли Французи, који су у кључним моментима били бољи, те су са 7:5 дошли до изједначења.

Драма је у Бризбејну достигла врхунац, победника је одлучивао супер тај-брејк (игра се до 10 освојених поена). У овом делу игре није било много узбуђења, једноставно Новак и Виктор су бриљирали, разбили су Французе и са 10:3 су дошли до коначне победе.

Овај тријумф им је обезбедио пласман у четвртфинале АТП купа, будући да су у првом колу били бољи од Јужне Африке, а у последњем колу групе А играће са Чилеом у среду.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!