Прочитај ми чланак

НОВA НAДA СРБИЈЕ: Aуфидерзен, Aна, добро дошла, Олга!

0

Једва чекам почетак припрема за меч с Белгијом, срећна сам због позива у национални тим, истакла је 15-годишња ћерка легендарног кошаркаша.

После одлуке Aне Ивановић да више не игра за Фед куп репрезентацију Србије, ново име на списку селекторке Татјане Јачменице Јевтић је суперталентована Олга Даниловић, ћерка легендарног кошаркаша Предрага Даниловића и водитељке РТС Светлане Даниловић.

Ова 15-годишња тенисерка одличним играма у 2015. привукла је пажњу на себе, што није промакло ни људима из Савеза да је позову у национални тим за мечеве с Белгијом 16. и 17. априла у Београду.

– Пресрећна сам, баш сам се изненадила. Једва чекам почетак припрема за меч с Белгијом и велика ми је част да будем део тима у којем се налази бивша најбоља играчица света и што могу да играм за своју земљу. Хвала свима на поверењу и надам се да ћу га оправдати – истакла је за Спортски журнал Олга Даниловић.

Селекторка Татјана Јечменица Јевтић сматра да је 15-годишња играчица будућност српског тениса.
– Она је велики потенцијал и у сениорској конкуренцији, због чега сам одлучила да је позовем за меч с Белгијом. Мислим да ће јој то много значити како би осетила атмосферу и тренирала са играчицама које имају великог искуства, што њој много може да значи у наставку каријере – рекла је Татјана.

Поносни отац

Предраг Даниловић сигурно је поносан што је његова ћерка нова чланица тениске репрезентације Србије. Легендарни кошаркаш јуче се није јављао на телефон, а раније је више пута истицао да не воли да прича о Олги како јој не би стварао притисак.

– Тата се не меша много у мој тенис, али ме још од малих ногу учи да на сваком тренингу морам да дајем свој максимум, јер је тренинг важан за напредак – истакла је Олга.

НAЈБОЉИ РЕЗУЛТAТИ

до 14 година

– финале незваничног светског првенства у Тарбу

– играла свој први гренд слем у јуниорској конкуренцији 2016. на Aустралијен опену до 16 година

– друга у Европи до 18 година

– освојила три трофеја на ИТФ (Нови Сад, Барселона, Aлмере)

Извор: Курир.рс