• Почетна
  • СПОРТ
  • Нолета до финала чекају Цонга, Раонић или Нишикори, Роџер…
Прочитај ми чланак

Нолета до финала чекају Цонга, Раонић или Нишикори, Роџер…

0

novak-dokovic-monte-karlo-foto-reuters-1397575083-480405Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће на старту Ролан Гароса против Португалца Жоао Соусе, одређено је жребом у Паризу.

Ђоковић би у осмини финала могао да игра против Жо-Вилфрида Цонге, затим да игра са Канађанином Милошем Раонићем или Кеијем Нишикоријем, у полуфиналу са Швајцарцем Роџером Федерером или Томашом Бердихом, а у финалу са Шпанцем Рафаелом Надалом. Од незгодних такмаца, шансу за што бољи пласман вребају у његовом делу жреба и Томи Робредо, Џон Изнер и Михаил Јужњи.

Са друге стране костура такмичења, најбољи тенисер света Рафаел Надал одбрану титуле почиње против Робија Џинеприја, а могао би да одмери снаге са Васеком Поспишилом или Николасом Алмагром, до дуела са Давидом Ферером.  У његовој половини жреба су и Хуан Монако, Станислас Вавринка, Ришар Гаске и Енди Мареј, против којих би могао да игра у завршници турнира.

Душан Лајовић у првом колу игра против Федерика Делбониса, а уколико успе да га савлада, највероватније му предстоји дуел са 16. носиоцем Томијем Хасом.

( Блиц )