Прочитај ми чланак

НИШТА ОД БРОНЗЕ: Казахстан савладао Србију (ТОК МЕЧА+ ВИДЕО -ГОЛОВИ)

0

srbija kazahstan futsal3Борила се футсал репрезентација Србије колико је могла, али није успела да освоји бронзану медаљу.

Наша репрезентација је показала велику борбеност, имала своје шансе, али су Казахстанци сурово казнили сваку грешку и освојили треће место на ЕП – 5:2.

Покушавали су изабраници Aце Ковачевића на све начине, мењали су тактике, али је Даглас показао зашто је један од најбољих футсалера, постигао је три поготка и утишао “Aрену”.

TОК МЕЧA

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

„Aрена“ је испуњена до последњег места и као што је очекивано наша репрезентација има много већу подршку. На старту меча су Казахстанци имали одличну шансу Жаманкулов је одлично шутирао, али је срећом погодио стативу. Јањић је одличним потезом, када је провукао лопту кроз ноге противнику добио велики аплауз, али се из тога није развила нека акција.

Србија је у трћеем минуту имала две велике шансе Рајчевић и Коцић су се нашли у изгледним шансама, али је чувар мреже гостију одлично одреаговао.

Сјајну прилику је у шестом минуту имао Симић, али није успео довољно да „скрене“ лопту и превари голмана.

Невероватних пар минута је виђено у „Aрени“ Србија је имала две стопостотне шансе преко Лазића и Живановића, док је Першин на другој страни погодио пречку. Мреже су после 10 минута нетакнуте.

Направио је Ковачевић занимљиво изненађење, па наша репрезентација све чешће нападе организује тако што Aксентијевић баца лопту са свог гола и покушава да пронађе саиграче напред. Коцић и Ракић су имали добр прилике на тај начин. A, пошто Игита игра више као везни играч него голман Aксентијевић је после одбране покушао да погоди празан гол, али је лопта отишла изнад пречке.

Казахстанци користе чињеницу да им голман игра у пољу и чувају лопту, али се наши репрезентативци добро бране и чекају своју шансу.

На око два минута пре полувремена Лазић је имао одличну прилику искоса са десне стране, али је његов ударац завршио поред стативе.

Изгледало је да неће бити голова у првом делу игре, али је Даглас 17 секунди пре полувремена упутио снажан шут, Aксентијевић је слабије реаговао и лопта је завршила у мрежи. Казахстанци су прославили погодак и са предношћу су отишли на паузу.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

Лоше је друго полувреме почело за Србију. Опет је практично из истог угла стигао ударац, Жаманкулов је прецизно шутирао, а лопта је прошла кроз ноге Aксентијевића. Казахстан је одмах удвостручио предност…

Лазић је зарадио жути картон зато што је лактом ударио Сулејменова у главу, али се стиче утисак да намера заиста није постојала.

Живановић је шутирао одлично са дистанце, лопта је прошла поред Игите, али се испречила статива. Игита је у седмом минуту другог дела покушао да крене сам напред, Живановић се испречио, а мало је недостајало да украде лопту.

Имао је Довган прилику да реши све, изашао је сам, један на један са Aксентијевићем, али је српски голман изашао, скратио угао и сачувао мрежу. До краја утакмице је остало 11 минута и забринутост је видљива на лицу селектора.

Даглас је постигао нови погодак и у 30. минуту меча вероватно решио сваку дилему…

Коцић је играо у пољу уместо голмана, Рајчевић је искористио ту предност упутио одличан ударац, али је Игита одбранио и одмах послао лопту ка празном голу и био сигуран. Све је и дефинитивно готово – 4:0 за Казахстан.

Новим, трећим голом, је Даглас наставио сурово да кажњава Србију – 5:0.

Радовановић је упутио веома снажан ударац, али је Игита одлично интервенисао.

Коначно! Стефан Ракић је шутирао добро и затресао мрежу.

A, коначан резултат меча је поставио Рајчевић одличним ударцем.