Прочитај ми чланак

Нинковић: Ово ће бити моја сезона

0

nikola-ninkovic-kazna-rasizam-tuca-englezi-1351384250-224061

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Новости)
Супер талентовани везиста Партизана решио да “архивира” проблеме из прошлости и окрене се будућности. Никола: Играмо можда и најбоље у последњих неколико година.

Природни наследник капитена Саше Илића је Никола Нинковић. Млади Нинковић поновоје демонстрирао кратак фитиљ.

Комбинација ових теза је у претходне две године спутавала момка из Богатића да неспорни таленат преточи у конкретан учинак на терену и постане кључни шраф шампионске машине. После две године лутања, трећа сезона би требало да донесе новог Џигија, оног који је спреман искључиво да неспорним индивидуалним квалитетом гура екипу напред.

Мечеви на припремама у Словенији, посебно онај са Металистом, показали су да је Нинковић на најбољем путу да прележи дечје болести.

– И мени је већ преко главе прича о томе да сам проблематичан, да се нон-стоп потенцира да ли сам урадио ово или оно, а не учинак. Знам да сам правио грешке, неке су биле нормалне, за неке нема оправдања, ипак, сада сам дефинитивно решио да све то бацим у други план и посветим се игри – почиње причу Нинковић.

Код Александра Станојевића је дебитовао, па онда за разлику од Лазара Марковића “прикочио” узлет. Грант и Вермезовић су га више хладили, него форсирали. Утисак је да се код Рашовића враћа слика од пре две године.

НИШТА БЕЗ САШЕ И ВОЈЕ
Постоје мишљења да Саша Илић својим присуством гуши играчки потенцијал Нинковића.
– Не, то није истина. Драго ми је да је продужио уговор јер ми много значи и у игри и ван терена. Сале је мој цимер и увек ме одушевљава енергијом коју поседује, спреман је у овим годинама да после најнапорнијег тренинга трчи по хотелу горе-доле. Част свима, али не знам како бих издржао без њега и Воје Станковића.

– Ако наставим овако верујем да ће ово да буде моја сезона. Мислим да ми и та, нешто истуренија позиција одговара, јер сам на том месту играо до преласка у први тим. Имао сам одређених грешака код претходног тренера, али то припада прошлости на коју не желим да се осврћем. Хоћу да са пуно оптимизма размишљам о ономе што је пред нама.

Уколико се по јутру дан познаје може се закључити да је Партизан на добром путу да опет преузме улогу фаворита за освајање шампионских почасти.

– Изузетно ми се свиђа како играмо. Усудио бих се да кажем можда и најбоље у последњих неколико година. Стојимо високо, врло смо агресивни и играмо лепо када имамо лопту. Имамо своју игру и не бавимо се претерано ривалима и њиховим стилом. Екипа је састављена од одличних момака, нико ни по чему не искаче што је један од значајних предуслова за добру атмосферу и резултате.

Свестан је млади фудбалер да би наредног лета са саиграчима могао да испише нову страницу историје.

– Ништа нећемо добити уколико изгубимо тај наредни трофеј, Звезда ће опет бити у предности. Чињеница да се они појачавају ме лично не интересује, нити много погађа. Могу они да доведу не знам кога, знам да ако ми будемо на нивоу који се од нас очекује, титула остаје у Хумској – оптимистички је завршио Нинковић.