Прочитај ми чланак

Никад виђена фотка из куће Ђоковића: Ноле и Марко као деца, три прста увис

0

Марко Ђоковић, брат најбољег тенисера планете Новака Ђоковића упутио је поруку и захвалио се Новаку.

Први рекет света је у понедељак, одлуком суда, изашао из имиграционог притвора и тренирао је у Мелбурну.У притвору је провео пет дана, јер су Аустралијанци контролисали његова документа о медицинском изузећу и Новаков захтев за визу.

Ђоковић је ујединио многе спортисте широм света, али и људе који су излазили на улице и протестовали у Мелбурну и Београду да се Новак ослободи.

„Хвала ти. Хвала ти за љубав, душу, дух. Хвала што си стваран и потпуно искрен. Хвала што си остао јак и ведрог духа. Хвала што се бориш за све нас и представљаш народ. Хвала што нам свима показујеш наду и дајеш јасан пут и снагу да пуном снагом идемо напред и да не стајемо. Хвала што си показао да свих осам милијарди људи на планети Земљи заслужује једнак третман и да смо сви једно“.

„То је тренутак да се проговори и да се боримо за своја права као људска бића. Заједно имамо моћ да помогнемо једни другима у овим тешким временима и да идемо ка емпатији, поштовању, прихватању и коначно љубави“, написао је Марко на Инстаграму и онда на српском језику додао и „воли те брат, хвала“.

Он је том приликом поделио и фотографију из приватне архиве, на којој су он и Новак као деца.

Обојица држе увис по три прста, која су подизали и многи од учесника протеста претходних дана.