Прочитај ми чланак

НИЈЕ СЕ ПОВРЕДИО НА ТРЕНИНГУ Лука Јовић пао са зида куће у БГД и умало погинуо

0

Лука Јовић, српски фудбалски интернационалац из редова мадридског Реала, није се повредио на тренингу како је и посумњао шпански лекар, већ падом са зида куће током боравка у Београду, сазнаје Курир из добро обавештених извора.

Јовић је поломио петну кост десног стопала и следи му опоравак од најмање три месеца.

– Повредио се баш, једва је жив остао! Пао је с једног зида, не знам како да ти објасним, а није ми баш ни јасно како је то успео. Углавном, све се случајно десило – казе за Курир извор близак породици Јовић.

У Шпанији се огласио поводом тога огласио и мадридски лекар Хозе Гонзалес, специјалиста спортске медицине и некадашњи члан медицинског тима Атлетико Мадрида. Он је за тамошње медије изразио сумњу да се повреда Луке Јовића десила приликом кућног тренинга, као што је првобитно саопштено.

– Кост коју је Јовић поломио подржава читаву тежину тела и прилично је отпорна на спољне силе. У огромној већини случајева, до лома настаје услед тешке, насилне трауме или пада са велике висине. Повреда се у почетку консолидује мировањем и физиотерапијама. Уколико период рехабилитације буде ишао по плану, знаће се и колика ће бити пауза – рекао је Гонзалес.

У Реалу кипте од беса: Зашто си лагао за повреду?

Људима из Реала посебно смета чињеница да је Јовић покушао да превари све у клубу, да се, како пишу шпански медији „повредио на првом тренингу“. Медицинској служби Мадриђана није много требало да утврди да је повреда старија – још из Београда. Када се на то дода и изјава Лукиног оца Милана да се играч повредио док је радио по плану и програму клуба, разумљиво је због чега су у „краљевском клубу“ љути.

Лукин отац Милан: Реал забранио да причамо

– Молим да ме разумете, али не могу ништа да причам. Од клуба је стигло наређење да нико, па ни Лука, не сме ништа да каже – рекао нам је Милан.