Прочитај ми чланак

Невиђени безобразлук: Шиптарска политичарка упоредила Ђоковића са свињама

0

Велика прашина се подигла око учешћа Новака Ђоковића на Аустралијан опену, пошто је српски тенисер објавио да путује у Мелбурн јер је добио медицинско изузеће за оне који нису вакцинисани.

То је довело до лавине негативних реакција бројних медија на Западу, а предњачили су они у Британији који су сипали отров на рачун овакве одлуке, која је засметала и британском тенисеруј Џејмију Марију.

FOTO: TWITTER

Међутим, нису се само оглашавали медији и људи из тениског света.

Бивша министарка спољних послова тзв Косова и некадашња амбасадорка у САД, Вљора Читаку осетила је потребу да се огласи овим поводом.

Она је на свом твитер налогу на вест о Новаком одласку у Аустралију оставила цитат из књиге „Животињска фарма“ Џорџа Орвела.

„Све су животиње једнаке, само су неке једнакије од других“ која се односи на повлашћени положај свиња међу животињама у култној сатири британског писца.


Она је на тај начин упоредила Ђоковића са свињама које имају привилегије у односу на све остале животиње и тако изнела своје неслагање са одлуком којом је Србину дозвољено учешће.

Подсетимо, Новак се огласио овог уторка и појаснио да одлази у Мелбурн.

„Срећна свима Нова година! Желим вам много здравља, љубави, радости и срец́е. Да видите, дишете и мислите љубав и да негујете поштовање према свакој особи и живом биц́у на овој дивној планети.

Пријало ми је да будем са својом породицом и драгим људима, одморио сам се од веома дуге и успешне сезоне 2021. Сада крец́ем у Аустралију јер сам добио изузеће и спреман сам да живим и дишем тенис наредних пар недеља такмичења. Хвала свима на подршци! Идемооооо ‘22″, написао је Ђоковић.