Прочитај ми чланак

Нестварни Новак освојио Доху и престигао Надала!

0

13089075155691368bc611e325856925_w640

Новак Ђоковић освојио је турнир у Дохи пошто је после невероватног издања савладао Рафаела Надала са 6:1, 6:2.

Први тенисер света одиграо је ванземаљски тенис, па један од најбољих играча у историји није имао никакву шансу иако је играо изузетно добро.

Надал је од почетка покушао нешто да промени у односу на претходне дуеле са Ђоковићем. Играо је изузетно агресивно и добро, слао је дубље лопте, бекхенд му је био сигуран, али је то било довољно само за три гема. Новак је на крају имао 30 винера и 13 неизнуђених грешака, док је Надал уз исти број грешака имао 21 винер мање.

Овом победом Ђоковић је први пут у каријери успео да преокрене највеће ривалство у историји тениса у своју корист. Био је ово 47. међусобни дуел двојице великана и 24. победа првог тенисера света.

Новак је први пут у каријери успео да освоји турнир у Дохи, па сада има округло 60 АТП трофеја у каријери.

После тако супериорног издања Ђоковића, поставља се питање – може ли се тенис играти боље?

Ток меча:

Већ у првом гему Надал је запретио. Српски тенисер добио је прва два поена, али је видно агресивни Надал успео да добије наредна три и избори се за брејк шансу. Новак је ипак успео да се извуче и добије уводни гем.

Српски тенисер је одмах узвратио агреисвном игром. Већ у другом гему је стигао до три везане брејк прилике. Прву је Надал спасао ас ударцем, али код друге није имао шансу – 2:0.

Квалитет тениса је од самог почетка био на врхунском нивоу. Надал је слао дубоке и снажне ударце са основне линије, али је и Ђоковић био изузетно агреисван. Српски тенисер успео је без већих проблема да потврди брејк. Имао је Новак полуприлику и у четвртом гему, али је Надал добро одсервирао на 30:30 и уписао се на семафор.

Надал је играо изузетно добро, али и поред тога је деловало потпуно другачије на семафору. Разлог је била невероватна игра Ђоковића. Српски тенисер у шестом гему је одиграо неколико фантастичних поена, направио је нови брејк бекхенд дијагоналом, а онда је рутински одсервирао за 1-0 (6:1).

Већ у првом гему другог сета Ђоковић је продужио серију добијених гемова. Надал је спасао две везане брејк шансе, али је код треће био превише агресиван и Новак је направио нови брејк.

Надал је уз доста муке успео да смањи на 2:1, али је Ђоковић лако добијао своје сервис гемове, иако је Шпанац играо изузетно добро. Наставио је Ђоковић са бруталним тенисом иако је имао велику предности и у петом гему је направио још један брејк – 4:1.

До краја меча Ђоковић је додатно ‘пустио руку’. Надал је освојио још један гем, али је у финишу меча деловао потпуно изгубљено на терену – 6:1, 6:2.