Прочитај ми чланак

Нестали нови спортисти у Београду: Рвачи из Марока изазвали панику

0

Двојица мароканских рвача нестало је по слетању у Београд.

Требало је да се ова двојица спортиста такмиче на Светском првенству за рваче до 23 године, које се у Београду одржавало од 1. до 7. новембра.

На овом турниру је учествовало више од 600 спортиста из 60 земаља, али им се траг изгубио по слетању у Београд.

То је потврдио председник Рвачке федерације Марока, а ово је нови случај у Београду уз нестанак тројице боксера из Конга.

„Двојица младих спортиста из Марока искористили су учешће на недавном Светском првенству у Србији да илегално напусте ту афричку земљу“, објавио је Фуад Мескоут, председник Рвачке федерације Марока.

Он је то обелоданио на фејсбук профилу, наводећи да је случај пријављен полицији у Србији и амбасади Марока у Београду.

Тврди и да иза овога стоји криминална мрежа за илегалне имиграције, а нема информација да су ови спортисти тражили азил и није познато да ли су још увек у Србији.

Потврђено је да је случај пријављен српским, француским и мароканским властима.

Ово није први пут да марокански спортисти побегну чим дођу у Европу. У септембру су три одбојкашице побегле чим су слетеле у Италију на Светско првенство које је одржано од 23. септембра до 3. октобра.

У априлу су два мароканска боксера нестала по доласку у Пољску због учешћа на АИБА омладинском Светском првенству у боксу 2021.

У 2019. години је марокански шампион у теквондоу такође одлучио да крене путем илегалне миграције у Европу, прелазећи пут од Марока до Канарских острва.

Иначе, 27-годишњи теквондиста Ануар Бухарса рекао је за новинску кућу ИнфоМигрантс да је постао „разочаран Мароком“, наглашавајући да се увек осећао „бескорисно и игнорисано“.

Марокански спортисти и активисти су у више наврата тврдили да је марокански спортски систем недовољно развијен и да не обезбеђује увек средства за спортисте да развију своје вештине и дођу до интернационалних успеха, преноси Moroccoworldnews.