Прочитај ми чланак

НЕОЧЕКИВАНО: Вујошевић блокирао Партизан

0

У Клуб из Хумске стигла од ФИБА БАТ забрана регистровања играча због дуговања бившем тренеру. Црно-бели исплатили цео бивши "тим", на реду потраживања Вујошевића.

Таман пошто се ослободи једног дуга из ранијих времена, управа Партизана мора да решава следећи, јер се претходна потраживања нижу као на траци.

Наиме, само неколико дана пошто су црно-бели успели да одблокирају рачун који је био у блокади због финансијских потраживања садашње Експо банке, наслеђених куповином Марфин банке, која је преузела Центробанку, својевременог потписника уговора о кредиту, у клуб из Хумске стигла је забрана Кошаркашког арбитражног трибунала ФИБА (БАТ) регистровања играча због неизмирених дуговања бившем тренеру Душку Вујошевићу.

Бар досада, без обзира на то што је наступила поменута блокада од Вујошевића, ако је веровати учињеном у претходном периоду, управа се прилично добро рве са свим наслеђеним финансијским проблемима, којих није баш мало. Напротив.

Подсећања ради, у децембру 2017. блокада БАТ је скинута исплаћивањем дуга Кевину Џонсу (око 30.000 евра), половином прошле године измирена су потраживања према Еди Мурићу (150.000) и Марку Чакаревићу из његовог првог боравка у Партизану, док је пред крај претпрошле године потпуно саниран дуг према Дејану Муслију.

У међувремену, док су решавали поменуте проблеме и сервисирали текуће трошкове, црно-бели су успели да исплате ранија потраживања бивших чланова Партизана, Андреја Милутиновића, Александра Рашића, Џамара Вилсона, Бранислава Ђекића, Николе Пешаковића и Немање Бешовића, који више нису на листи поверилаца клуба из Хумске.

СТИЖЕ ПЕТАР ВУЈАЧИЋ

Да мисли на будућност није само флоскула, Партизан је показао још једним потезом, односно ојачавањем омладинског погона. После кадетског репрезентативца Србије Ђорђа Пажина, у Хумску стиже и један од најперспективнијих словеначких играча Петар Вујачић (18, 193 цм).

Млади словеначки бек који је 19. јануара прославио пунолетство и који је полубрат Саше Вујачића, власника два НБА прстена, а сада члана Торина, у табор црно-белих стиже из тима Рогашке. У Другој АБА лиги имао је просек од 4,5 поена.