Прочитај ми чланак

Ненад Стојковић: Ово је напад на Партизан (ВИДЕО)

0

66f

(Курир, Журнал)
БЕОГРАД – Легенда Партизана и један од познатијих капитена црно-белих Ненад Стојковић био је видно нерасположен после дешавања на мечу против Лудогореца, пораза црно-белих у квалификацијама за Лигу шампиона и „ражаловања“ Марка Шћеповића.

„Разумем тугу, није ни мени било ништа лакше, не и хулигански гест навијача. Постоје легални начини негодовања, обраћања институцијама, учествовању у вођењу политике клуба. Не овако осионо, опскурно. Брука, ово је напад на Партизан, не на појединца“, рекао је Стојковић.

Чувени центархалф одваја евентуалну заслугу капитенске почасти о поступка навијача.

„Играчу једино неко из релевантних клупских структура може да скине траку, не и вандали после утакмице. С друге стране, вишемесечна навијачка нетрпељивост према момку и заменичка почаст може да се тумачи као провокација, испоставило се, и као окидач. Некад се знало ко може да буде капитен Партизана, пре свега, бирана је јака личност, квалитетан играч. Вођа, дакле, тренерова продужена рука на терену. Бјековићу је, сећам се, одузета трака због кршења клупске дисциплине.“

Однос играча и навијача је била посебна прича када је Стојковић био активан играч у црно-белом дресу.

„Поштовали су нас, дружили се са нама. Није било група, вођа. Нису се бавили менаџерисањем, користили играче за личне циљеве. Да се овако нешто догодило у моје време, похапсили би цео југ“, рекао је Ненад Стојковић.