• Почетна
  • СПОРТ
  • Нема нико јачи, „делфини“ наставили доминацију у Европи
Прочитај ми чланак

Нема нико јачи, „делфини“ наставили доминацију у Европи

0
Beograd, 20.01.2016. -Vaterpolisti Srbije slave posto su se plasirali u finale Evropskog prvenstva, pobedivsi Grcku sa 13:7, veceras  Beogradskoj areni.  (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO)

Beograd, 20.01.2016. -Vaterpolisti Srbije slave posto su se plasirali u finale Evropskog prvenstva, pobedivsi Grcku sa 13:7, veceras Beogradskoj areni. (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO)

Србија – Црна Гора 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2). Репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Европском првенству у ватерполу, након што је у великом финалу савладала Црну Гору са 10:8. Треће узастопно злато за српске ватерполисте на шампионатима старог континента.

Дуги низ година су ватерполисти Србије доминирали базенима широм Европе и света. Данас су наставили са супериорним играма, али овај пут су то урадили у Београду, пред својим народом.

Репрезентација Србије је освојила злато на Европском првенству, треће за редом, након што је у финалу савладала Црну Гору са 10:8.

Додуше, велико финале је било драматично, пошто је Црна Гора одиграла одличан меч, водила већи део меча, али су момци Дејана Савића, када је било најпотребније, одиграли храбро, одважно и преломили меч у последњој четвртини.

Можда је неко и посумњао, али, најважније, нису они… Нису поклекли нити једног трена, већ су својом, препознатљивом игром, преокренули резултат и на крају славили против великог ривала.

18.53 – Крај меча, Србија – Црна Гора 10:8. После минут и по игре у последњој четвртини Србија стиже до првог вођства на мечу, 7:6. Кључа у базену, али и на трибинама. Адреналин је на максимуму. Велика борба за сваки педаљ базена. Четири и по минута пре краја „делфини“ долазе до два гола предности. Потом ломимо противника и долазимо до три гола преднсти – 9:6. Међутим Црногорци се враћају и прилазе на гол заостатка. Контра за Србију и Милан Алексић оверава победу „делфина“.

RTS