• Почетна
  • СПОРТ
  • НЕМА КЛУБА КОЈИ НЕ ЖЕЛИ НОВАКА: Ево чије је све дресове облачио Ђоковић!
Прочитај ми чланак

НЕМА КЛУБА КОЈИ НЕ ЖЕЛИ НОВАКА: Ево чије је све дресове облачио Ђоковић!

0

Ноле

Желим дрес клуба за који навија папа Фрања – рекао је Новак Ђоковић у тренутку када је на поклон од градоначелника Буенос Ајреса добио на поклон дрес Боке Јуниорс, али је врло брзо посетио и један од највећих аргентинских клубова:

– Уживао сам у обиласку Бока Јуниорс стадиона који стварно изгледа спектакуларно. Као велики поштовалац фудбала, захвалан сам људима из Боке и Сан Лоренца сто су ми поклонили њихове дресове које ћу са задовољством понети кући као сећање на ово лепо путовање.

Управо овим дресовима најбољи српски тенисер је увећао контигент већ постојећих мајица спортских клубова које је добијао на поклон током каријере, а било их је много. Можемо рећи, скоро колико и трофеја.

Сада већ давне 2006. млади Новак Ђоковић је освојио турнир у Мецу, после чега је добио на поклон дрес француске репрезентације с бројем четири на леђима, што је објаснио тиме да га је добио од четири обожаватељке које га прате по турнирима:

– Надам се да сам заувек купио Французе – рекао је Ноле после аплауза које је добио по изласку на терен у дресу ”галских петлова”.

Недуго затим, тада 16. тенисер света на поклон је добио и дрес с националним грбом Србије, уз честитке и број који је асоцирао на његов рејтинг у том тренутку.

– Сада носим број 16, али мој је циљ да обучем голмански дрес… Тада ћу остварити свој сан – рекао је Ђоковић, и поручио да неће мењати држављанство без обзира на то што му је Велика Британија понудила њихов пасош.

Седам година касније Ноле је дочекао да као поклон добије дрес с бројем један на леђима, чиме је испунио још један од својих снова. Током турнира у Мадриду Ђоковић је посетио ”Сантјаго Бернабеу” и одгледао меч између Реала и Ваљадолида (4:3), после чега му је председник ”краљевског клуба” Флорентино Перез уручио белу ”јединицу”.

Ђоковић је познат и као велики навијач Црвене звезде и Милана, па је 2010. у Мајамију добио дрес Милана с потписом Пирла и Ибрахимовића, који му је недуго затим поклонио и свој дрес с бројем 11 из Милана, а касније и онај из ПСЖ-а, када је Швеђанин потписао за ”свеце”.

Већ наредне године Нолета су обрадовали Иван Ивановић и тадашњи фудбалер Звезде Евандро. Познати водитељ му је током своје емисије поклонио ”црвено-бели” дрес да би Бразилац, који је и сам играо тенис, дрес с бројем 10 уручио у време када је Ђоковић играо ”Србија Опен”.

Током једног кошаркашког меча ”црвено-белих” Ђоковић је дошао у “Пионир” да подржи своје миљенике и том приликом је, наравно, награђен дресом кошаркашке секције тима с Малог Калемегдана.

Колико Јужноамериканци цене српског тенисера говоре и поклони Дијега Арманда Марадоне, бразилског Флуминенсеа, као и националне селекције петоструких светских првака. Један од најбољих фудбалера у историји поклонио је преко новинара ЕСПН дрес Аргентине са његовим именом и потписом, док је Ђоковић од Флуминенсеа добио дрес у моменту кад је током посете Рио Де Жанеиру играо егзибиционе мечеве.

Тад је снаге на терену одмерио са легендама као што су Зико, Бебето, али и наш Дејан Рамбо Петковић док је током конференције пре меча с Куертеном добио урамљен дрес Бразила с натписом ”Ноле Но1”.

Ни турнир у Риму није изостао без поклона у виду дреса Роме и Бојана Кркића када је Бојанов отац уручио Ђоковићу поклон уз поруку: ”За мог другара Ђоковића!”

Такође, Ноле је исте године приликом гостовања у Азији на егзибиционим мечевима добио дрес Лос Анђелес Клиперса који су, као и он, егзибиционо одмерили снаге с Мајамијем. Ова 2013. година исто толико је била берићетна, барем што се тиче дресова.

Иако живи у Монте Карлу, Ђоковић је тек у априлу ове године добио дрес Монака чији је био почасни гост на утакмици против Клермона у другој лиги, када је извео и почетни ударац. Собу украшену дресовима разних клубова Ђоковић је употпунио током завршног мастерса у Лондону.

Нашег тенисера су најпре обрадовали Срби из Бенфике, који су му уручили дрес лисабонских ”орлова” с потписима фудбалера укључујући и прикљученог Луизаа, а пре меча Челсија и Шалкеа прилику да га упозна имао је и дефанзивац ”плаваца” Давид Луиз, који је искористио прилику и поклонио му дрес с бројем четири.

Новакову посету Лондону искористио је и Црногорац Стеван Јоветић. Бивши нападач Партизана се дружио с Нолетом после меча Челсија и ВБА када му је поклонио дрес ”грађана” са својим именом на леђима. Заузврат је добио рекет с потписом.

Годину која је полако на измаку Ђоковић је завршио на другом месту АТП листе, али велики су изгледи да се ће се врло брзо вратити на престо, где и припада. Ко зна, можда у неком новом дресу неког новог клуба кога прати и воли…

(Телеграф)