Прочитај ми чланак

Неки нови рукометни јунаци Србије

0

nasi rukometasi

НЕКИ нови јунаци. Није ишло са многим „бум-бум“ играчима, чије левице и деснице цепају мреже у најјачим клупским такмичењима. Није ваљало ни са онима из њихове сенке, а онда су рукометаши из трећег плана донели Србији пласман на ЕП у Пољској. Додуше, после много мука.

Златни бод против Црне Горе у четвртом колу квалификација (23:23) донео је голман Обрад Ивезић, дебитант у 33. години, некада шампион Европе са јуниорском селекцијом.

– У последњим тренуцима било је „пуковник или покојник“. Срећом, све је испало добро. Лопта ме је погодила, нисам само ја заслужан за овај успех. Сви смо допринели ремију. Перић је напраио сјајан спој младости и искуства – рекао је Ивезић.

Уместо Дарка Станића, који је узео одмор од националног тима, квалификације је изнео Мирослав Коцић (33). Никчевића и Продановића на крилу су одменили Илић и Ђукић. Бековску линију уместо браће Ненадић предводио је Далибор Чутура, повратник у национални тим у 38. години.

На место Вујина, Рнића, Шешума, Тоскића дошли су бекови шампиона Војводине Урош Елезовић (такође дебитант у 33) и Милош Орбовић, Илија Абутовић (Вардар), Мијајло Марсенић (Партизан)…

(Вечерње Новости)