Прочитај ми чланак

Неки нови Александар Митровић

0

aleksandar-m_620x0(Новости)
Променио сам понашање, сконцентрисан сам и више нисам нервозан, каже првотимац Партизана који је прележао „дечије болести“ и спреман је за наставак.

Прошло је више од шест месеци откако се Александар Митровић појавио на великој фудбалској сцени. И пре него што је головима почео да потврђује свој таленат, робусни нападач је нервозом и исхитреним реакцијама умео да обрише све добро што је чинио на терену.

Многи су били спремни да ставе „руку у ватру“ да ће млади нападач Партизана тешко моћи да контролише незгодан темперамент и да би управо то могло да успори чак и укочи његов фудбалски развој.

„Српски Балотели“ је јесенас знао да је учинак пред противничким голом стављао у други план пред истеривањем неке своје правде. Други део сезоне је показао да је Митровић на најбољем путу да „архивира“ негативне детаље који су обележили почетак његове каријере.

Похвале су стигле од селектора младих Ћурчића, придружио се и тренер црно-белих Вермезовић, чиме су пред Митровића ставили обавезу да се не враћа на старо.

И КУЛА У СЕРИЈИ
Двонедељна пауза изазвана репрезентативним обавезама је завршена, време је за повратак првенственим окршајима. Партизан у недељу очекује гостовање кулском Хајдуку.
– Показали смо и у прве четири утакмице да увек улазимо са истим мотивом, без респекта према противнику. Верујем да пауза није оставила трага на нашу форму и да ћемо, после четири победе на старту пролећа, у Кули забележити и пету – очекује Митровић.

– Сигурно је да ми много значи добар старт и два гола у младој репрезентацији, али подједнако пријају и похвале од селектора на рачун мог понашања. Мислим да сам порадио и на том сегменту, мирнији сам и концентрисан на игру у потпуности. Нема више нервозе – уз осмех је прокоментарисао поправљање имиџа центарфор црно-белих.

Глад за головима код Митровића је приметна при сваком контакту са лоптом, било да се ради о тренингу или утакмици. У четвртак пре подне, после неколико неуспешних покушаја, пао је на траву, уз узвик: „Отпустио вентил“, па га је чак и помоћни тренер Варга бодрио.

– Нисам могао никако да дам гол, али добро, биће све у реду на утакмици. Ето, нека уђе против Куле све што сада није хтело. Вежбао сам и слободњаке, ваљда ћу и ја против Хајдука успети да шутнем неки.

Два гола у тест-мечу против Бугарске избацила су Митровића у први план међу „орлићима“. Посета Старој Пазови и разговор са селектором најјачег државног тима Синишом Михајловићем најављују да би у случају континуирано добрих партија ускоро могло да дође до прекоманде.

– Разговарао сам са селектором Михајловићем тада и објаснио ми је да ћу бити позван у случају да Шћеповић не буде могао да игра. То је то, рекао ми је да наставим даље да тренирам па ћемо видети. Нормално је да бих волео да играм за А репрезентацију, али идем корак по корак, биће времена и за ту причу. Засада сам окренут Партизану и младој репрезентацији – завршио је Митровић.