Прочитај ми чланак

НЕКАДА НАЈТАЛЕНТОВАНИЈИ КОШАРКАШ Србије, део генерације Теодосића, а сад га хапсе

0

Драган Лабовић најбољи играч јуниорског првенства Европе 2005. ухапшен у Београду

Кошаркаш Драган Лабовић (32) приведен је у четвртак због сумње да је на једном базену у Овчи, у Београду, пијан направио хаос! Извори наводе да је Лабовић после неколико попијених пива почео да разбија флаше, псује и вређа извесног Лазара М. (25). Инцидент се догодио око 18 сати, а полицију је позвао Лазар М. пошто је базен поред ког је седело друштво у ком су била обојица његов -преноси Курир.

YouTube

Видно пијан, кошаркаш је наводно псовао младића и претио да ће да му запали кућу.

– Је*аћу у ти маму, запалићу ти све што имаш, сисо једна мала, пу*и курац – викао је наводно кошаркаш, после чега је младић позвао полицију, која је брзо стигла на адресу.

Наш саговорник открива да је Лабовић био под дејством алкохола и да је после привођења у станицу полиције провео 12 сати на трежњењу.

– Одбио је да уради алко-тест, али је задржан у станици полиције Борча, из које је пуштен јуче ујутру – додаје извор.

Против кошаркаша је, како објашњава поднета прекршајна пријава због ремећења јавног реда и мира. Још увек није познато због чега је Лабовић направио инцидент на базену.

Драган Лабовић је био део генерације 1987. годишта у којој су били Милош Теодосић, Иван Ппаунић, Немања Александров и која је харала Европом од пионира до омладинац освојивши златне медаље на Европским првенствима 2001. 2003. 2005. Најбољи играч те генерације био је Драган Лабовић који је на Еуробаскету Јуниора 2007. у Београду био МВП.

По свим проценама требало је и сада да буде део овог тима да је задржао ниво игре из јуниорских дана, али после преласка у сениорску кошарку, одлично је кренуо у ФМП-у, а онда се нешто променило и није могао да се устали.

Играо је те година и на сениорском Еуробаскету у Шпанији где смо испали у групи, а онда је каријера кренула низбрдо. У каријери је играо за много клубпва Скајлајнерс Франкфурт, Јенисеј, Краснаја Крила, Нижни Новгорор, Ал Ријади, Асесофт Плошети, Истанбуч, Нокиа, Карпош Соколи, и од 2017. је члан финске Нокие поново.

Био је најбољи стрелац АБА лиге 2009. МВП Купа Србије 2007.