Прочитај ми чланак

Недодирљив: Ђоковић први до Париза!

0

Новак Ђоковић ће сигурно бити водећи тенисер света до почетка Отвореног првенства Француске, а ако стигне до титуле на Ролан Гаросу, која му једина недостаје, тешко да ће га неко скинути са водеће позиције на АТП листи до краја 2013. године!

После одбране титуле на Аустралијен опену, најбољи тенисер света бежи чак 2.655 поена првом пратиоцу Роџеру Федереру, који до гренд слема у Паризу на чак четири турнира, од којих два мастерса, брани максимални број бодова. То знатно олакшава посао Новаку Ђоковићу, који ће се први пут срести са Швајцарцем почетком марта на турниру серије 500 у Дубаију.

Како је Ноле прошле сезоне до почетка турнира у Паризу од могућих 5.000 поена освојио скромних 2.740, а једини тријумф остварио на мастерсу у Мајамију, сада може само да повећа предност над својим највећим ривалом. Ђоковићу ће бити још лакше уколико одбрани мастерс у Мајамију јер то је једини турнир на коме Федерер није учествовао и могао би да профитира максималних 1.000 бодова.

Што се тиче трећепласираног Ендија Марија, његов заостатак за Србином је скоро 4.500 бодова, тако да Британац још дуго неће имати прилику да се озбиљније приближи четвороструком освајачу Аустралијен опена.

„Тежак“ 50 милиона долара!

Тријумфом у Мелбурну Ђоковић је зарадио 2.430.000 долара. Након ове победе само од турнира у каријери је зарадио 48.116.497, што га чини трећим тенисером по заради у историји. Ноле би ускоро могао да престигне другопласираног на овој листи Рафаела Надала, који му после Аустралијен опена бежи тек нешто мање од два милиона америчких долара.

 

(Курир)