Прочитај ми чланак

НБА НАСТАВЉА ТЕРОР!Амери не дају Србима да играју за репрезентацију,Јокић одустао

0

Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Александар Ђорђевић у разговору за Журнал причао је о играчима из НБА лиге и каква је ситуација са њима пред наставак квалификација.

Србија има две важне утакмице у септембарским квалификацијама за Мундобаскет. Национални тим ће се окупити 2. септембра 2018. у Београду и почети припреме за утакмицу са Грчком 13. септембра у Ираклиону и меч са Естонијом 16. септембра у београдској дворани „Александар Николић“.

У петом „прозору“ Србија гостује Израелу 30. новембра 2018, па дочекује Грчку 3. децембра 2018, док у оквиру „шестог“ последњег прозора квалификација за СП 2019 у Кини 21. фебруара 2019. гостује Естонији, да би три дана касније наша репрезентација дочекала Израел.

– Обављени су разговори са свим играчима са списка од 24, њиховим менаџерима,тренерима. У уторак имам разговор са генералним менаџером ЛА Клиперса после којег ћу имати чисту ситуацију са Милошем Теодосићем и Бобаном Марјановићем и њиховим статусом, да ли долазе или не. – каже Ђорђевић за Спортски журнал.

Он је истакао да ће од среде скратити списак на 16 имена

– Теодосић и Марјановић су отпутовали у ЛА да их погледају клупски доктори и да би се уверили у њихово тренутно здравствено стање. У понедељак ће тренирати и након тога ће донети одлуку. Клиперси су забринути, јер је Теодосић пропустио већи део сезоне због повреде и зато ми је предочено да желе да постепено улазе у ритам, а не да нагло уђу у припреме и такмичарски ритам који траже квалификације.

Селектор је истакао да се чуо са капитеном Србије

– Теодосић ми је у разговору рекао да је тренирао баш јако да се осећа спремним и да је здрав – рекао је Ђорђевић и на крају поентирао:

– Договор са Клиперсима мора да задовољи и нашу страну.Ако Теодосић и Марјановић добију зелено светло да се прикључе два три дана пре утакмице питање је колико је функционално да се укључују а не би било фер ни према другим репрезентативцима – рекао је Ђорђевић, а на питање о Николи Јокићу смо је кратко рекао:

– Одлучио је да не игра – рекао је Ђорђевић.

Што се тиче остале двојице НБА играча Богдана Богдановића и Немање Бјелице они нису спорни и играче за Србију.

Табела групе Л

1. Немачка 6 6 0 12

2. Грчка 6 6 0 12

3. Србија 6 4 2 10

4. Израел 6 3 3 9

5. Грузија 6 2 4 8

6. Естонија 6 2 4 8