Прочитај ми чланак

Навијачи Задра хтели обрачун са српским судијама

0

После пораза Задра од Широког 76:81 у 20. колу АБА лиге, обезбеђење, полиција и управа КК Задар спречили су симпатизере домаћина да нападну тројицу српских арбитара

Кошаркаши Задра поражени су у 20. колу АБА лиге на домаћем терену од Широког 76:81, а жртве револта домаћих навијача умало нису постале тријица судија из Србије Милија Војиновић, Александар Глишић и Александар Милојевић. После меча, обезбеђење, полиција и управа Задра спречили су навијаче да се обрачунају са тројицом арбитара.

Навијачи су били врло наоштрени већ током првог полувремена, па је помоћни тренер домаће екипе Марио Мандир смиривао навијаче.

Задранима је у Вишњику пресудио Шутало, стрелац 22 поена, од којих су завршних шест одлучили победника. Шутало је прво преокренуо на 77:76 за Широки, да би у преосталих четрдесетак секунди искористио четири слободна бацања и поставио коначан резултат, док су Задрани своје шутеве промашили.

На крај, гневни симпатизери Задра хтели су физички обрачун са тројицом српских судија, али, на срећу, обезбеђење је спречило да дође до тежих последица. Приведена су двојица навијача.

 

(Телеграф, Фото: Абалига)