Прочитај ми чланак

НАШИ ВАТЕРПОЛИСТИ „демолирали“ Канаду, у полуфиналу са Аустралијом!

0

Ватерполо репрезентација Србије на базену на Ташмајдану победила је Канаду са 20:5 и пласирала се у полуфинале завршног турнира Светске лиге.

Изабраници селектора Дејана Савића имају стопостотан учинак на турниру, ово им је била четврта победа и као против Казахстана у петак, веома убедљива.

Србија је прво у оквиру групе победила Аустралију са 12:8, потом Хрватску са 11:10 и коначно Казахстан са убедљивих 20:6, да би у првом мечу елиминација „торпедовали“ брод Канаде.
Тако ће се „Делфини“ у полуфиналу завршног турнира у суботу од 15 часова састати са Аустралијом, која је раније током дана изненадила фаворизоване Мађаре победом од 16:15 и то после извођења петераца.

У другом полуфиналу од 16.45 играће Хрватска и Шпанија.

Шта рећи него да је ово за изабранике Дејана Савиће и најбољи светски тим био лакши тренинг меч. Осим на почетку, када су успели два пута да изједначе резултат, Канађани ниједног момента нису били претња за наш тим.

Било је питање само какав ће бити резултат на крају, ко ће бити најефикаснији, најраспуцанији…

Да ће Србија лако доћи до победе било је јасно већ после почетних осам минута када је било 5:2, да би до полувремена та предност само расла и стигла до великих 11:4.

Канађани нису били ништа бољи ни у наставку, као да су истакли белу заставицу, одбрана им је била веома слаба, а наши момци шутерски расположени.

На крају великих 15 голова вишка и 20:5. Најефикаснији у нашем тиму били су Мандић и Филиповић са по три гола, док је Канађанин Д’Соуза завршио сусрет са четири поготка.

Победник турнира ће изборити визу за Олимпијске игре у Токију 2020. и добити чек на 350.000 долара