Прочитај ми чланак

Наредни Ђоковићеви кораци и сатница у борби против депортације из Аустралије

0

Новак Ђоковић се поново нашао у ситуацији да мора судским путем да се бори за останак у Аустралији, а познати су и наредни кораци које ће први рекет света предузети.

Новак ће, чим то буде практично, доставити првобитну пријаву за улазак у Аустралију, као и изјаву која прилаже разлоге Алекса Хока, те поднеске за одлуку.За то време, министар не би требало да предузме ниједан корак за уклањање Ђоковића из „земље кенгура“

Њега потом у суботу ујутро у 8 часова по аустралијском времену (22 часа по времену у Србији) очекује ново саслушање са службеницима за имиграцију, после чега ће отићи у притвор на тајној локацији (опције биле адвокатска канцеларија, као и хотел у ком је Ђоковић већ био притворен), где ће га надзирати службеници граничних снага у периоду од 10 до 14 часова по времену у Аустралији (у Србији је то од поноћи до 4 часа изјутра).

Случај ће потом бити пребачен на Федерални суд, где ће саслушање бити одржано у недељу у 10 часова ујутру по времену у Аустралији, што је поноћ у Србији између суботе и недеље.

Након тога би требало да буде и дефинитивно познато да ли ће Новак остати у Аустралији, или неће учествовати на првом гренд слему у сезони.