Прочитај ми чланак

Најбоља спортска прича из Србије

0

sp-reprezentacija-fudbal

У суботу је на терену један живот спашен захваљујући брзој реакцији доброг човека. На мечу омладинаца Зонске лиге Београд, који се играо у Жаркову, херој је постао фудбалски судија Данило Јеринић.

У 44. минуту утакмице, нападач Елвис Мустафа се сударио са голманом и пао на земљу, а Јеринић је био у близини, притрчао играчу и извадио језик из грла, спречивши на тај начин гушење играча.

Јеринићу је најважније да је млади играч сада добро.

– Испало је све сјајно на крају, после сцена које сам гледао неколико метара испред себе, док се Елвис гушио лежећи ма земљи, а онда и током указивања помоћи на игралишту. Пуно ми је сада срце, зато можда и спавам као најсрећније дете. Заиста, лепше утонем у сан кад знам да сам спасао живот младом човеку – рекао је “Журналу” Јеринић.

Он тврди да би помогао да се нашао било где у таквој ситуацији.

– Сад кад вратим филм дефинитивно знам да је срећа потребна шта год да пожелиш да урадиш. За мене, а и Елвиса, била је од преке потребе. Упустио сам се да урадим нешто у шта се не разумем. Обојица смо имали среће, тако је испало. На срећу, Елвисову и моју.

Мустафа је рођен 1997. године, а са Јеринићем се видео већ у понедељак.

– Једва сам чекао да видим човека. Спасао ми је живот. Хтео сам да се захвалим на ономе што је урадио на утакмици. У суботу сам га први пут видео, планирам да се реванширам некоме захваљујући коме сам остао жив! Идемо на ручак, позваћу га пуног срца. Да њега није било, ни ја сад не бих био међу живима – рекао је млади фудбалер.

Извор: Телеграф